2017-01-19 17:16

ULTIMA ORA


SUA îndeamnă ONU să acţioneze în cazul Siriei

 |  07:12
SUA îndeamnă ONU să acţioneze în cazul Siriei

Damascul nu şi-a respectat cuvântul faţă de Liga Arabă, iar Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite trebuie să acţioneze pentru "a creşte presiunea" asupra regimului preşedintelui Bashar al-Assad, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al lui Barack Obama, Jay Carney.

"Au trecut 16 zile de când regimul sirian a semnat protocolul de acord cu privire la venirea observatorilor Ligii Arabe şi nouă săptămâni de când el şi-a dat unda verde la planul de acţiune în patru puncte al Ligii (…) Am spus în mod clar că în cazul în care iniţiativa Ligii Arabe nu este aplicată, comunitatea internaţională ar trebui să examineze noi măsuri pentru a forţa regimul să pună capăt violenţei contra cetăţenilor săi", a precizat purtătorul de cuvânt al preşedintelui american Barack Obama, Jay Carney. Carney a subliniat că este "evident că nu a fost respectat caietul de sarcini" de către regimul de la Damasc, amintind de "tiruri trase de lunetişti, acte de tortură şi crime ce continuă în Siria"."Vom continua să lucrăm cu partenerii noştri internaţionali. Credem că este timpul pentru Consiliul de Securitate să acţioneze. Ne dorim din partea comunităţii internaţionale să arate solidaritate pentru a sprijini aspiraţiile legitime ale sirienilor", a adăugat acesta. Declaraţiile americane au apărut pe fondul unei tensiuni crescânde în legătură cu misiunea de observatori arabi trimisă în Siria pentru a încerca să oprească actele de violenţă.

Un număr de 390 de persoane au fost ucise de când observatorii şi-au început misiunea la 26 decembrie, conform Comitetelor de coordonare locală (LCC), care organizează manifestaţiile pe teren.

Tirurile asupra manifestanţilor antiregim continuă, a recunoscut secretarul general al Ligii, Nabil al-Arabi.

Atitudinea observatorilor arabi trebuie să fie "obiectivă, imparţială şi onestă... şi să anunţe dacă nu pot continua singuri această misiune pentru a cere ajutor din partea organizaţiilor internaţionale în cauză", potrivit LCC, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-09-19

TAGURI: Siria, ONU, SUA, Liga_ArabăComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image