2016-10-28 17:25

ULTIMA ORA


SUA intenționează închiderea ambasadei din Siria

 |  11:29
SUA intenționează închiderea ambasadei din Siria

Un responsabil din cadrul Departamentului de Stat a declarat, vineri, că Statele Unite ar putea să-şi închidă ambasada de la Damasc din cauza deteriorării securităţii din Siria, pe fondul creșterii represiunii împotriva protestatarilor și a înregistrării de noi victime.

'Intenţionăm să închidem ambasada ca urmare a deteriorării securităţii din Siria şi din cauza faptului că suntem din ce în ce mai îngrijoraţi de siguranţa personalului nostru aflat la faţa locului', a afirmat un responsabil american sub protecţia anonimatului, subliniind că, totuşi, 'nu a fost luată nicio decizie definitivă'. 'Nivelul securităţii în ansamblul său se degradează(…) Dorim ca regimul Assad să ia măsurile de protecţie necesare pe care le-am cerut', a mai precizat responsabilul american. Ambasadele SUA şi Franţei la Damasc au fost atacate, în luna iulie, de manifestanţi loiali regimului preşedintelui Bashar al-Assad, în scopul de a denunţa vizita ambasadorilor respectivi în oraşul rebel Homs (centru). Evenimentele au provocat furia Washingtonului şi Parisului.

Peste 5.400 de persoane şi-au pierdut viaţa de la începutul mişcărilor împotriva preşedintelui Bashar al-Assad, în luna martie anul trecut, potrivit estimărilor ONU, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-04-05

TAGURI: SUA, ambasadă, SiriaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Eșec la reuniunea pentru Siria. Un nou armistițiu mai are de așteptat acordul diplomaților Reuniunea de la Lausanne pe tema războiului din Siria, la care au participat reprezentanţii... 16 Oct 2016 | (0)
Islamiștii anunță că au doborât un avion american Rețeaua teroristă Stat Islamic susține că a doborât un avion militar american în nord-estul... 20 Oct 2016 | (1)