2016-12-05 04:36

ULTIMA ORA


SUA intenționează închiderea ambasadei din Siria

 |  11:29
SUA intenționează închiderea ambasadei din Siria

Un responsabil din cadrul Departamentului de Stat a declarat, vineri, că Statele Unite ar putea să-şi închidă ambasada de la Damasc din cauza deteriorării securităţii din Siria, pe fondul creșterii represiunii împotriva protestatarilor și a înregistrării de noi victime.

'Intenţionăm să închidem ambasada ca urmare a deteriorării securităţii din Siria şi din cauza faptului că suntem din ce în ce mai îngrijoraţi de siguranţa personalului nostru aflat la faţa locului', a afirmat un responsabil american sub protecţia anonimatului, subliniind că, totuşi, 'nu a fost luată nicio decizie definitivă'. 'Nivelul securităţii în ansamblul său se degradează(…) Dorim ca regimul Assad să ia măsurile de protecţie necesare pe care le-am cerut', a mai precizat responsabilul american. Ambasadele SUA şi Franţei la Damasc au fost atacate, în luna iulie, de manifestanţi loiali regimului preşedintelui Bashar al-Assad, în scopul de a denunţa vizita ambasadorilor respectivi în oraşul rebel Homs (centru). Evenimentele au provocat furia Washingtonului şi Parisului.

Peste 5.400 de persoane şi-au pierdut viaţa de la începutul mişcărilor împotriva preşedintelui Bashar al-Assad, în luna martie anul trecut, potrivit estimărilor ONU, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-04-05

TAGURI: SUA, ambasadă, SiriaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Ambasadorul Germaniei: “11 decembrie, o şansă pentru românii care vor schimbarea!” Ambasada Germaniei la București a organizat, miercuri, în cooperare cu Deutsche Welle, la Hotel... 16 Noi 2016 | (2)
Armata turcă a pierdut doi soldați, posibil capturați de Statul Islamic Armata turca a pierdut contactul, marti, cu doi dintre soldatii sai care participa la operatiunile... 29 Noi 2016 | (0)