2019-01-24 06:40


SUA s-ar putea confrunta cu o criză a datoriilor în următorii doi ani

 |  17:04
SUA s-ar putea confrunta cu o criză a datoriilor în următorii doi ani

SUAs-ar putea confrunta cu o criză a datoriilor în următorii doi ani, dacăpoliticienii nu iau rapid măsuri pentru reducerea gradului de îndatorare aţării, apreciază Alan Greenspan, fost preşedinte al băncii centrale americane.

"Probabilitateaca SUA să nu întâmpine în următorii doi sau trei ani probleme pe piaţaobligaţiunilor sau legate de inflaţie se situează peste pragul de 50%, dar nucu mult", a afirmat Greenspan într-un interviu acordat Wall StreetJournal. El a condus Rezerva Federală (Fed) aproape 20 de ani, până în 2006.

Greenspanconsideră că SUA va adopta un buget care va lua în considerare o mare parte dinpropunerile prezentate în decembrie 2010 de o comisie parlamentară la cerereaCasei Albe.

"Singuraîntrebare este dacă bugetul va fi adoptat (de Congres - n.r.) înainte sau dupăo criză pe piaţa obligaţiunilor", a menţionat fostul şef al Fed.

Comisianaţională pentru reformă bugetară este formată din membri ai CamereiReprezentanţilor şi ai Senatului şi din economişti. Aceasta a recomandat măsurifoarte controversate, precum reduceri în bugetul de securitate socială saudesfiinţarea a 200.000 de locuri de muncă din sectorul public.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639233-12-28
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...