2017-01-22 20:28


SUA speră la o cooperare cu Phenianul

 |  10:34
SUA speră la o cooperare cu Phenianul

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american, Victoria Nuland, a declarat, miercuri, că Statele Unite speră să poată coopera cu Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC) după perioada de doliu pentru fostul lider Kim Jong-Il. De asemenea, aceasta a confirmat că au fost deja stabilite contacte între cele două părţi prin telefon.

Victoria Nuland a afirmat că Washingtonul speră să reia dialogul în legătură cu un posibil ajutor alimentar pentru Coreea de Nord. 'Evident, dorim să continuăm să cooperăm în legătură cu aceste chestiuni', a declarat cu prudență Nuland, referitor la viitorul relaţiilor diplomatice dintre cele două state. În scopul unui dialog despre un posibil ajutor alimentar american către RPDC, emisarii americani s-au întâlnit cu o delegaţie nord-coreeană joia trecută la Beijing. Luni au fost stabilite telefonic contacte prin intermediul misiunii nord-coreene la ONU, canal utilizat în mod tradiţional de cele două guverne care nu au relaţii diplomatice, potrivit purtătorului de cuvânt.

Daca întrevederea va avea succes se vor putea relua convorbirile în format de şase (SUA, Rusia, cele două Corei, China şi Japonia) pentru denuclearizarea Coreii de Nord, convorbiri aflate într-un punct mort din 2008. Obiectivul acestor convorbiri este de a convinge Phenianul să renunțe la ambiţiile sale nucleare în schimbul unui important ajutor energetic şi alimentar, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-04-04

TAGURI: Phenian, cooperare, SUAComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image