2017-01-19 00:29

ULTIMA ORA


SUA vor organiza primul test naţional de alertă generală

 |  11:21
SUA vor organiza primul test naţional de alertă generală

Statele Unite ale Americii vor organiza, la 9 noiembrie, primul test naţional de alertă generală. Pentru a preîntâmpina eventuale reacţii de panică, autorităţile au început deja să-i pregătească pe cetăţeni, pentru testul care va dura fix trei minute.

'Cerem fiecăruia să transmită acest mesaj vecinilor, colegilor, prietenilor, familiei. Ţineţi minte: fără panică, este doar un test', a anunțat agenţia americană pentru gestionarea crizelor Fema. Pentru a testa sistemul, Fema, în coordonare cu Ministerul Securităţii Interne şi o serie de agenţii federale, va lansa la 9 noiembrie, miercuri, la ora locală 14.00 (19.00 GMT) un mesaj de alertă generală pentru situaţie de urgenţă (alertă meteo, răpirea unui copil etc).

Un mesaj în care se arată că 'poliţia şi serviciile de salvare locale se tem de o eventuală reacţie de panică' a început să circule în rândurile asociaţiilor civice locale şi ale părinţilor care au elevi la școală.

'Este posibil ca alerta de la televiziune să nu indice faptul că este vorba doar de un test (…) Există temeri ca lipsa de explicaţii să nu genereze panică. Transmiteţi acest mesaj familiei şi prietenilor dv. ca să ştie că este un test', se precizează în mesaj.

Un asemenea test naţional este o premieră, având în vedere că la nivelul statelor sau al comunităţilor locale mai restrânse au loc frecvent astfel de exerciții, informează Agerpres


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-07-08Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image