2019-01-17 14:01


Suceava: 109 cazuri de meningită

 |  17:48
Suceava: 109 cazuri de meningită

În ultimele 24 ore s-au internat în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului de Urgenţă “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava alţi zece pacienţi cu diagnosticul de meningită acută virală, a declarat presei, joi, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Adrian Popescu.

Numărul bolnavilor a ajuns astfel la 109, dintre care 52 au fost deja externaţi. Cu o zi în urmă, DSP Suceava solicita Spitalului de Urgenţă “Sfântul Ioan Nou” Suceava eliberarea şi pregătirea Secţiei Dermato-Venerice în vederea internării noilor cazuri de meningită acută virală, având în vedere că numărul persoanelor diagnosticate cu această boală creşte de la o zi la alta, iar Secţia de Boli Infecţioase nu mai face faţă internărilor.

Potrivit DSP Suceava, măsura a fost luată din cauza numărului mare de îmbolnăviri şi gradului mare de aglomerare a Secţiei de Boli Infecţioase şi este luată conform planului pentru situaţii de urgenţă în context epidemiologic deosebit.

Primul caz de meningită acută virală din acest an, în judeţul Suceava, s-a înregistrat pe 31 mai. În cursul anului trecut, în judeţul Suceava, s-au înregistrat 21 de cazuri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-04-29

TAGURI: meningita, Suceava, cazuri
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...