2018-12-12 00:46


Sulfina Barbu avertizează USL să voteze reforma asistenţei sociale

 |  15:19
Sulfina Barbu avertizează USL să voteze reforma asistenţei sociale

Sulfina Barbu, Preşedintele Organizaţiei de Femei a Partidului Democrat Liberal, a cerut, sâmbătă, Uniunii Social Liberale(USL) să voteze reforma asistenţei sociale.

„Organizaţia de Femei a Partidului Democrat Liberal somează USL să voteze legea privind reforma asistenţei sociale. Dacă nu le-a plăcut celor doi reprezentanţi ai USL, Ponta şi Antonescu, când ministrul Muncii a ieşit cu un raport, atunci au acest instrument la dispoziţie, ca în luna septembrie să voteze legea privind reforma în asistenţa socială. Să nu mai vedem fraudă din banii pentru asistenţa socială, care nu sunt deloc puţini. Vorbim de 14 miliarde de lei pe care bugetul de stat îi dă, dar trebuie să meargă la cei care au nevoie, nu la cei care dau votul pentru un primar sau altul”, a declarat Sulfina Barbu.Acesta a susținut că PDL, față de USL, are curajul să facă această reformă și să economisească banii risipiți pe ajutoarele sociale folosite de unii drept mită electorală.

„Vrem să vedem dacă USL una spune, iese la televizor şi plânge domnul Ponta că sunt fraudate alegeri, dar pe de altă parte plâng când rapoartele arată că primarii dumnealor folosesc aceste instrumente în scop electoral. Vrem să vedem că nu au un limbaj dublu”, a  adăugat aceasta, conform Agerpres. Sulfina Barbu a afirmat că fiecare social-democrat va fi „monitorizat pentru a se vedea cum votează la această lege, atât în comisii, cât şi în plenul Parlamentului”. La aceași conferință de presă, Preşedintele organizaţiei PDL Cluj, Daniel Buda, a declarat că, după Codul muncii, această reformă legislativă este cea mai mare provocare a democrat-liberalilor. Aceasta consideră că nu este just ca cei care au maşini îmatriculate în alte ţări, cum ar fi Bulgaria, să beneficieze de ajutor social. Aceste modificări legislative nu presupun anularea ajutoarelor sociale, ci respectarea normelor acordării acestora.

Modificăriile legislative care vizează domeniul asistenţei sociale presupun amendarea a 15 acte normative şi introducerea a cinci propuneri noi. Sulfina Barbu, a participat, în localitatea Băişoara, la o şcoală de comunicare politică organizată de filiala locală a organizaţiei de femei a democrat-liberalilor


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-07-09
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...