2017-01-24 08:59


Suntem pe locul trei în lume la progresele privind protecţia mediului

 |  08:03
Suntem pe locul trei în lume la progresele privind protecţia mediului

România ocupă locul trei la nivel mondial în clasamentul țărilor privind progresele realizate în domeniul îmbunătăţirii politicilor de protecţie a mediului înconjurător, potrivit datelor furnizate la Forumul Economic mondial de la Davos de către cercetători ai Universităţilor americane Yale şi Columbia.

Elveţia se află pe primul loc, fiind urmată de Letonia, Norvegia, Luxemburg şi Costa Rica, pe ultimele poziţii situându-se Africa de Sud, Kazakhstan, Uzbekistan, Turkmenistan şi Irak, potrivit Indicelui de Protecţie a Mediului (EPI - Environmental Performance Index) la nivel mondial în 2012, care măsoară în principal controlul poluării, asigurarea biodiversităţii şi gestiunea resurselor naturale. De asemenea, această clasificare ia în calcul şi mortalitatea infantilă, accesul la asistenţă medicală şi apă potabilă. 

Pentru a măsura progresele făcute de ţările lumii în ultimii 10 ani în privinţa îmbunătăţirii politicilor de protecţie a mediului, pe lângă indicele EPI, a fost elaborat şi un indice al tendinţei politicilor ambientale.

Aspectele medioambientale, efectul apei asupra sănătăţii umane, biodiversitatea şi habitatul, pădurile, pescuitul, agricultura şi schimbările climatice au fost evaluate în elaborarea acestui clasament. România ocupă poziţia a treia în acest clasament, după Letonia şi Azerbaidjan, fiind urmată de Albania şi Egipt.

Estonia, Bosnia-Herţegovina, Arabia Saudită, Kuwait şi Rusia sunt clasate pe ultimele locuri, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-06-13

TAGURI: Davos, progrese, mediuComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image