2017-01-24 01:06


Susţinători ai lui Hosni Mubarak aduceau copii să arunce cu pietre în protestatarii din Cairo

 |  13:58
Susţinători ai lui Hosni Mubarak aduceau copii să arunce cu pietre în protestatarii din Cairo

Susţinătoriai lui Hosni Mubarak au adus copii în zona pieţei Tahrir pentru a arunca pietreîmpotriva protestatarilor, în timpul manifestaţiilor care au condus la demisiapreşedintelui egiptean, au povestit mai mulţi copii citaţi de publicaţiabritanică The Independent on Sunday, în ediţia online.

Tinerii aupovestit cum numeroşi copii ai străzii, care nu aveau bani, au fost convinşi săparticipe la marşurile pro-Mubarak. Numeroşi alţi copii au intrat singuri înpiaţa Tahrir, pentru că au descoperit că protestatarii erau buni cu ei, leofereau sandvişuri, ţigări şi bani.

Conform uneiorganizaţii caritabile egiptene, aproximativ 12.000 copii ai străzii au fostprinşi în demonstraţiile rivale din ultimele trei săptămâni.

"Li s-aspus că este datoria lor - un act patriotic naţional - să arunce cu pietre îndemonstranţi, să comită acte violente", a declarat un medic egiptean dincartierul Saida Zeinab. Potrivit acestei femei, numeroşi copii au fost atinşide gloanţe de cauciuc ale poliţiei, atunci când se aflau de parteamanifestanţilor pro-democraţie. Cel puţin 12 din acest cartier au fost aduşi laspital cu răni provocate de armele poliţiei.

Statisticileoficiale arată că numai 5.000 de copii cerşetori trăiesc pe străzi, în timp ceorganizaţiile neguvernamentale susţin că sunt 50.000 de copii ai străzii înCairo. Mulţi dintre ei sunt orfani, dependenţi de droguri, iar fetele suntadesea arestate şi molestate sexual de poliţişti.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-04-14Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image