2017-01-21 21:46

ULTIMA ORA


Susţinătorii lui Gaddafi sunt torturaţi în închisorile din Libia

 |  14:46
Susţinătorii lui Gaddafi sunt torturaţi în închisorile din Libia

Noi dovezi că susţinători ai fostului lider libian Muammar Gaddafi au fost torturaţi în arest au fost date publicităţii, potrivit Realitatea.net.

Deţinuţii de la o închisoare din Misrata ar fi fost bătuţi şi electrocutaţi, însă şeful Consiliului militar din oraş a respins acuzaţiile.

Înaltul comisar ONU pentru drepturile omului, Navi Pillay, a cerut vineri guvernului de tranziţie din Libia să preia controlul asupra tuturor închisorilor.

Acuzaţiile intervin la exact 100 de zile după ce colonelul Gaddafi a fost ucis de foştii rebeli.

Anterior săptămâna aceasta, organizaţia caritabilă Medecins Sans Frontieres a anunţat că îşi suspendă activitatea într-un centru de detenţie din Misrata, din cauza unei creşteri alarmante a numărului de cazuri de tortură, scrie .

Deţinuţii de la penitenciarul respectiv au spus că au fost supuşi la bătăi prelungite şi biciuiţi cu cabluri electrice.

Niciunul dintre presupusele abuzuri nu au avut loc în penitenciarul propriu-zis.

"Am fost dus pentru a fi interogat la un centru folosit de armata naţională", a spus un bărbat citat sub acoperirea anonimatului. "Piciorul meu era deja rănit atunci când m-au luat. În timp ce m-au interogat, mi-au lovit piciorul, care s-a umflat şi mai tare", a adăugat el.

În alte cazuri, deţinuţii au fost supuşi la abuzuri înainte de a ajunge la închisoare.

Organizaţiile internaţionale pentru apărarea drepturilor omului au spus că astfel de incidente sunt răspândite în Libia. "Actele de tortură sunt desfăşurate de entităţi militare şi de securitate recunoscute oficial, precum şi de o multitudine de miliţii armate care operează în afara oricărui cadru legal", a spus vineri un purtător de cuvânt al Amnesty International.

ONU estimează că circa 8.500 de persoane - majoritatea acuzaţi că ar fi susţinători ai lui Gaddafi - se află în închisori din Libia.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-06-25

TAGURI: sustinatori gaddafi, torturati, inchisoriComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image