2017-01-23 14:54


Sute de crescători de bovine vor picheta Ministerul Agriculturii

 |  08:39
Sute de crescători de bovine vor picheta Ministerul Agriculturii

Nemulţumiţi de subvenţiile alocate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), aproximativ 300 de crescători de bovine, afiliaţi Federaţiei Agrostar, vor picheta timp de trei zile, începând de miercuri, sediul insituției.

În condiţiile în care Uniunea Europeană a aprobat o sumă totală de 337 milioane euro, ceea ce ar însemna cel puţin 800 de lei/cap de animal, crescătorii de bovine sunt nemulţumiţi de decizia MADR de a acorda doar 460 de lei/cap de animal, reprezentând Plata Naţională Directă Complementară. Suma stabilită de MADR este mai mică faţă de cea din 2009, care se ridica la 571 lei.

Anterior, crescătorii beneficiau de o primă pe calitatea laptelui de 0,3 lei/litru, de subvenţionarea programului strategic al ANSVSA, în suma de peste 200 de lei/cap de animal şi de plata materialului seminal de 7 lei/doză de MSC. Protestatarii sunt dispuşi să accepte o sumă nu mai mică de 700 de lei. De asemenea, aceștia cer acordarea celor 73 de euro/hectar, pentru sectorul vegetal din bugetul naţional ca Plată Naţională Directă Complementară. 'Dacă problemele noastre nu vor fi soluţionate, vom fi nevoiţi să organizam acţiuni de protest în toată ţara, cu animale şi utilaje şi să blocăm drumurile europene, pentru că nu ne mai putem continua activitatea. Cerem să ajungem şi noi măcar la un sfert din subvenţiile pe care le primesc alţi fermieri din UE', a declarat preşedintele Asociaţiei Generale a Crescătorilor de Bovine din România, Toader Neaţă.

Protestul va avea loc în perioada 16-18 noiembrie 2011, între orele 11.00-13.00, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-11-24

TAGURI: bovine, Ministerul_AgriculturiiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image