2016-10-28 00:00

ULTIMA ORA


Sute de firme româneşti se înregistrează în Bulgaria

 |  10:29
Sute de firme româneşti se înregistrează în Bulgaria

Autorităţile din Ruse au informat că 400 de firme din România, în principal 'nomazi fiscali', au fost înregistrate în Bulgaria în ultimul an. Firmele românești s-au înregistrat în Bulgaria datorită sistemului de taxe favorabil. Bulgaria rămâne statul membru UE cu cea mai scăzută 'povară' fiscală, firmele beneficiind astfel de un TVA cu 4 la sută mai redus decât în România şi o taxă corporativă mai mică cu 6 procente.

În 2011, autoritățile din Ruse au colectat cu 1,5 milioane de leva mai mult decât în 2010 din taxe de la micile întreprinderi, iar o bună parte din acești bani provin la firme româneşti.

Impactul înregistrării firmelor româneşti la Ruse nu ar trebui suprapreciat, în contextul în care, de exemplu, foarte puţine dintre acestea au birouri bulgare sau angajaţi staţionaţi permanent în Bulgaria, avertizează anumiţi experţi, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-05-20

TAGURI: firme, Bulgaria, fiscal, RuseComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Românca Gabriela Ruse, calificată în sferturile turneului ITF de la Joue-Les-Tours Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale... 20 Oct 2016 | (0)
Firmele de asigurări contestă decizia de înghețare a polițelor RCA Înghețarea prețului polițelor RCA încalcă atât normele europene, cât și Constituția... 18 Oct 2016 | (0)