2017-01-23 06:34


Sute de manifestanți au cerut demisia preşedintelui german

 |  21:31
Sute de manifestanți au cerut demisia preşedintelui german

Sute de manifestanți au protestat sâmbătă, în afara palatului prezidenţial din Germania, cerând demisia preşedintelui Christian Wulff. Mulți dintre aceștia şi-au scos pantofii şi i-au fluturat în aer cu trimitere la protestele din lumea arabă. 

Sute de protestatari s-au adunat lângă Palatul Bellevue şi au strigat 'Wulff trebuie să plece', ca reacție la un scandal privind un împrumut şi un apel telefonic către redacţia unui ziar.

În urma unor dezvăluiri apărute în presă, privind un împrumut de 500.000 de euro obţinut de la soţia unui prieten cu care a avut relaţii de afaceri pe când conducea guvernul landului Saxonia Inferioară, preşedintele Wulff, ale cărui atribuţii sunt mai ales onorifice, se află sub presiune încă de la mijlocul lunii decembrie.

După ce tabloidul Bild a dezvăluit, marţi, că a fost supus unei tentative de intimidare din partea preşedintelui, scandalul a luat proporţii. Președintele german şi-a prezentat scuze și a admis că a comis 'o eroare gravă', pe care o regretă profund, în momentul în care i-a telefonat editorului publicației Bild, Kai Diekmann, pentru a-l împiedica să publice articolul critic la adresa sa.

Cu toate acestea, Wulff refuză să facă publică înregistrarea și susţine că a vrut doar să amâne publicarea până la clarificarea informaţiilor.

Potrivit unor sondaje de opinie publicate vineri, chiar dacă nu au fost convinşi de eforturile președintelui de a dezamorsa scandalul în care este implicat, majoritatea germanilor doresc rămânerea acestuia în funcţie, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-10-26

TAGURI: Christian_Wulff, proteste, Germania, BildComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image