2017-01-21 21:43

ULTIMA ORA


Sute de mii de doze de vaccin retrase: “Nu asigurau protecţia necesară”

 |  19:19
Sute de mii de doze de vaccin retrase: “Nu asigurau protecţia necesară”

Directorul din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică, Amalia Fechete, a anunţat după întrunirea care a avut loc în această seară la sediul Ministerului Sănătăţii, că 350.000 de doze de vaccine antigripal vor fi retrase în cele din urmă de pe piaţă din cauza faptului că acestea “nu asigură protecţie suficientă.

“Şapte dintre seriile produse au avut o scădere a concentraţiei, care astfel nu asigură o protecţie suficientă. Conform regulamentelor europene, s-a decis retragerea celor 7 serii, în timp ce restul sunt în continuare pe piaţă. În total, 350.000 de doze vor fi retrase”, a spus reprezentantul Ministerului Sănătăţii.

Aceasta a mai precizat faptul că în maxim 10 zile vor fi publicate rezultatele controlului, iar până atunci, campania de vaccinare este sistată. “Cei care au folosit până acum doze de vaccin din aceste serii nu vor avea probleme. Pur şi simplu doza nu asigura imunitate pentru tulpina B. În schimb, pentru restul se menţine imunitatea”, a conchis Amalia Fechete. Celelalte două tulpini la care s-a referit oficialul sunt A/H3N2 şi A/H1N1.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-11-18Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image