2017-01-17 17:20

ULTIMA ORA


Sute de oameni mor zilnic, foametea se răspândeşte în Somalia

 |  16:07
Sute de oameni mor zilnic, foametea se răspândeşte în Somalia

Foametea s-a răspândit în şase din cele opt regiuni din sudul Somaliei, sute de oameni mor zilnic, iar 750.000 sunt sub ameninţarea iminentă a fenomenului, a avertizat Organizaţia Naţiunilor Unite, potrivit Reuters.

Chiar dacă ajutoarele au început să ajungă în statul din estul Africii, foametea continuă să se răspândească din cauza secetei prelungite şi a rebelilor islamişti ai grupării al-Shabab care controlează zonele afectate şi interzic ajutoarele umanitare. „Întreaga regiune a Golfului a fost declarată zonă de foamete”, a declarat Mark Bowden, coordonatorul acţiunilor umanitare ale ONU în Somalia. Aceasta este cea de-a şasea regiune în care a fost decretată foametea, de la primul anunţ în acest sens, făcut de ONU pe 4 iulie. 53% din populaţia Somaliei se află în incapacitatea de a-şi procura nevoile alimentare de bază.

Cei mai afectaţi de dezastru sunt copiii, care reprezintă aproximativ jumătate din sutele de victime zilnice ale foametei. „Rata malnutriţiei în rândul copiilor din regiunea Golfului este de 58%. Este o rată record înregistrată pentru malnutriţia acută”, a declarat Grainne Moloney, consilierul tehnic pentru Unitatea de Analiză a ONU în privinţa securităţii alimentare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-03-31Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image