2017-01-17 11:26

ULTIMA ORA


Sute de persoane blocate pe drumuri și localităţi fără curent electric

 |  10:48
Sute de persoane blocate pe drumuri și localităţi fără curent electric

Echipajele ISU primesc mii de apeluri pentru salvarea persoanelor blocate pe drumurile înzăpezite, în timp ce aproape 60 de localităţi din judeţul Giurgiu au rămas fără energie electrică din cauza zăpezii şi a viscolului.

''Din ultima raportare din această dimineaţă (n.r. joi) sunt 60 de localităţi fără energie electrică. Sunt sute de persoane blocate pe drumurile din judeţ din cauza troienelor, se intervine pe toate tronsoanele de drum, dar vizibilitatea este foarte redusă şi viscolul care aduce înapoi zăpada îngreunează activitatea utilajelor. Am avut chiar situaţii de utilaje de deszăpezire răsturnate în şanţurile de pe marginea drumurilor'', a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Gabriela Olexiuc.

De asemenea, peste 800 de persoane sunt în continuare înzăpezite pe drumurile din ţară, multe dintre acestea preferând să rămână în autoturisme. 'În continuare 862 de persoane sunt înzăpezite, o mare parte dintre acestea au refuzat să părăsească mijloacele de transport, spunând că preferă să rămână la autoturisme. O parte dintre ei sunt chiar şoferi de tir care refuză să părăsească încărcătura. Pe perioada nopţii aceste persoane au fost monitorizate, periodic au trecut pe la ei colegii de la jandarmi şi de la poliţie care erau în zona respectivă', a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Alin Maghiar.

După ce au fost blocate pe drumuri, 1.500 de persoane au fost salvate, evacuate şi dirijate spre autorităţile locale care le-au asigurat, unde au existat posibilităţi, condiţii minime de cazare, ceai cald, paturi şi hrană rece. 'În cursul zilei de ieri şi în cursul nopţii 1.475 de angajaţi ai MAI - pompieri, poliţişti şi jandarmi - au intervenit în vederea acordării de asistenţă persoanelor înzăpezite', a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Nu s-au înregistrat victime în cursul nopţii, iar în cazurile medicale de urgenţă s-a reuşit intervenţia, fiind vorba de un copil de o lună la Islaz, unul de o săptămână la Afumaţi, altul de câteva luni la Tâncăbeşti, care au fost aduşi de ambulanţă către Bucureşti. O femeie gravidă care se afla înzăpezită pe autostrada A1 a fost transportată cu ambulanţa la un spital.

'În cursul nopţii, colegii de la ISU Buzău împreună cu jandarmi, poliţia şi 30 de militari de la MApN au intervenit în zona Mihăileşti şi au evacuat mai multe persoane, între care şi un copil de trei luni', a explicat Alin Maghiar.

Circulaţia rutieră era întreruptă din cauza zăpezii şi a viscolului pe 37 de drumuri naţionale şi 80 de drumuri judeţene, din informaţiile primite de la dispeceratele de poliţie până la ora 08:45, potrivit Centrului Infotrafic al IGPR.

Traficul a fost întrerupt pe DN Centura Bucureşti, iar în judeţul Dâmboviţa s-au produs blocaje pe DN72 Târgovişte - Găeşti şi DN7 Costeştii din Deal - Mătăsaru. În judeţul Tulcea un tir a blocat DN22A Ciucurova – Topolog, iar în judeţul Galaţi s-a întrerupt circulația pe DN24D Galaţi – Bârlad.

Circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone a fost restricţionată pe DN73 Câmpulung – Braşov.

Pentru ajutorarea persoanelor blocate în maşini, începând de miercuri, ora 22.45, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Giurgiu acţionează pe DN 5 Giurgiu – Bucureşti.

În zona localităţii Daia, jandarmii au reuşit să salveze 67 de persoane, care şi-au abandonat autoturismele, fiind aduse în municipiul Giurgiu cu autospeciala de intervenţie.

Forţele de ordine - jandarmii, poliţiştii şi echipajele ISU – intervin, în prezent, pentru deblocarea drumurilor, acţiunile de salvare fiind reluate în această dimineaţă, începând cu ora 8.30, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-06-02

TAGURI: înzăpezit, drumuri, curent, jandarmiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image