2018-12-18 21:54


Sute de solicitări către Serviciul de Ambulanţă al Capitalei

 |  16:04
Sute de solicitări către Serviciul de Ambulanţă al Capitalei

Un număr de 266 de solicitări, dintre care 150 urgenţe, 6 lipotimii şi 4 căzuţi în stradă, au fost înregistrate doar în cursul dimineţii de sâmbătă, în intervalul orar 7,00-12,30, de către Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti-Ilfov.

Potrivit dr. Alice Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă al Capitalei, vineri a fost o zi extrem de dificilă, întrucât au fost înregistrate 1.280 solicitări, dintre care 739 de urgenţe, cu 66 de lipotimii în locuri publice şi 12 pentru căzuţi stradă. Din păcate, resursele umane sunt scăzute, există un deficit de 57% la personal, iar cadrele medicale fac faţă cu greu solicitărilor, a adăugat medicul.

"Primul lucru pe care îl avem în vedere sunt urgenţele majore şi apoi consultaţiile pentru afecţiuni care nu sunt cu risc vital. Ajungem la aceste din urmă cazuri însă mai greu şi populaţia trebuie să înţeleagă această situaţie." a declarat dr. Alice Grasu.

În cursul nopţii de vineri spre sâmbătă au lucrat 12 medici, 7 de la Serviciul de Ambulanţă şi 5 din mediul privat, reuşind cu greu să facă faţă solicitărilor. Mai ales că, la sfârşit de săptămână, medicii de familie nu lucrează, cetăţenii se îndreaptă spre Serviciul de Ambulanţă pentru consultaţii, a explicat dr. Alice Grasu, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-03-02

TAGURI: Serviciului de Ambulanţă al Capitalei, solicitare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...