2019-02-21 03:47


Tabără:Anul agricol viitor ar putea fi mai slab, din cauza ploilor care au afectat semănatul grâului

 |  14:15
Tabără:Anul agricol viitor ar putea fi mai slab, din cauza ploilor care au afectat semănatul grâului

Anulviitor ar putea fi mai slab din punct de vedere al recoltei agricole, din cauzaploilor din această toamnă care au afectat semănatul grâului, a declaratministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără.

"Toamnanu este una favorabilă. Anul de grâu este întotdeauna când în urma semănătoriiiese praf. Atunci bobul de grâu se aşează bine, şi nu e cazul acum. Din păcate,ploile acestea fac ca semănatul de grâu să nu fie unul de calitate", aspus Tabără.

Secretarulde stat în Ministerul Agriculturii Adrian Rădulescu a declarat săptămânatrecută că agricultorii au semănat doar 40% din suprafaţa agricolă cultivată cugrîu şi orz, iar întârzierile la semănat ar putea duce la scăderi aleproducţiei pentru anul viitor. El a precizat că semănatul celor două culturi artrebui să se încheie în jurul datei de 20 octombrie.

Potrivitdatelor provizorii ale Ministerului Agriculturii de la 1 septembrie, producţiade grâu a crescut în acest an cu 7,3%, până la 5,7 milioane de tone, iarproducţia de orz de toamnă s-a majorat cu 15%, la 712.600 tone.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-12-09
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...