2019-02-15 23:34


Tăriceanu şi Haşotti propun organizarea unei şedinţe jubiliare dedicată Regelui Mihai

 |  18:07
Tăriceanu şi Haşotti propun organizarea unei şedinţe jubiliare dedicată Regelui Mihai

Fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, în cadrul şedinţei grupurilor parlamentare ale Uniunii Social Liberale, dorinţa de a solicita Senatului şi Camerei Deputaţilor organizarea unei şedinţe comune, jubiliare, dedicate Regelui Mihai, cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani, informează Agerpres.

''La începutul verii am gândit o iniţiativă împreună cu Puiu Haşotti, să solicităm Parlamentului ca pe 25 octombrie să-l invităm pe Regele Mihai să se adreseze camerelor reunite, cu ocazia împlinirii venerabilei vârste de 90 de ani. Am făcut deja câţiva paşi şi am consultat Casa Regală şi Regele şi-a dat consimţământul şi a spus că se simte foarte obligat şi onorat'', a declarat fostul premier.

''Cred că invitarea regelui să se adreseze Parlamentului are două semnificaţii, una politică şi una istorică. Aceea politică este de a arăta României care este rolul şefului statului într-o democraţie parlamentară, cu ce se ocupă şeful statului, în contrapondere cu ceea ce vedem astăzi. Regele Mihai este extrem de mâhnit de evoluţia politică din ultimii ani şi îngrijorat şi sunt convins că va găsi cuvintele potrivite pentru a transmite românilor mesajul aşa cum îl vede un adevărat bărbat de stat'', a mai spus Tăriceanu.

De asemenea, celălalt parlamentar care a avut iniţiativa de a solicita şedinţa jubiliară a Parlamentului, Puiu Haşotti, a subliniat că va solicita ca la acest eveniment să nu existe nicio intervenţie din partea vreunui grup parlamentar şi să nu fie invitată nicio oficialitate. ''Doar Regele, fără foşti preşedinţi, fără Curtea de Conturi, fără Patriarh, fără nimeni. Vă daţi seama de provocarea pe care o va avea PDL-ul, care va fi pus în dificultate. Opinia mea este că ar fi frumos ca Regele să vină cu un mesaj în faţa camerelor reunite. Semnificaţia istorică o ştim cu toţii'', a declarat Haşotti. La rândul său, co-preşedintele USL, Victor Ponta, preşedinte al PSD, a declarat că propunerea este de bun simţ, chiar dacă social-democraţii nu împărtăşesc, în general, punctele de vedere monarhiste.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-03-20
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...