2017-01-16 17:40

ULTIMA ORA


TAS confirmă că Sepsi este liber de contract

 |  14:09
TAS confirmă că Sepsi este liber de contract

Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS), cu sediul la Lausanne (Elveţia), a confirmat faptul că fundaşul Laszlo Sepsi a devenit liber de contract, în urma litigiului cu FC Timişoara, conform documentelor prezentate duminică de firma de avocatură Chiuariu & Asociaţii, care îl reprezintă pe fotbalist.

'Ca urmare a informaţiilor false apărute în mass-media, precum şi a poziţiei clubului FC Timişoara, care a negat faptul că jucătorul Laszlo Sepsi ar fi fost declarat liber de contract de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv, firma de avocatură Chiuariu & Asociaţii a solicitat tribunalului de la Lausanne să precizeze expres sensul deciziei din cauza Sepsi contra FC Timişoara. Tribunalul a admis cererea formulată de Chiuariu & Asociaţii şi a precizat următoarele: 'Contractul nr. 602/12.02.2010 încheiat între dl Laszlo Sepsiş.i FC Timişoara este încetat, la iniţiativa dlui Laszlo Sepsi, cu justă cauză, din culpa FC Timişoara'. Mai mult decât atât, orice altă interpretare a deciziei Tribunalului de Arbitraj Sportiv privind confirmarea terminării contractului denotă lipsă de bună credinţă şi de principii etice, conform completării transmise de TAS', se precizează în comunicatul dat publicităţii de Chiuariu & Asociaţii. Reprezentanţii lui Sepsi prezintă, totodată, şi documentul prin care TAS confirmă încetarea contractului dintre Laszlo Sepsi şi FC Timişoara, coform Agerpres.

'Tribunalul de Arbitraj Sportiv a anulat în felul acesta decizia din iunie 2011 a Comisiei de Soluţionare a Litigiilor din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal, confirmând încetarea contractului dintre jucător şi clubul de fotbal, după ce FC Timişoara a încălcat prevederile acestuia prin neplata obligaţiilor financiare. Decizia Curţii de Arbitraj Sportiv obligă FC Timişoara la plata sumelor restante, precum şi la plata unei părţi din cheltuielile de judecată', adaugă comunicatul.

Avocaţii fotbalistului reamintesc, totodată, şi motivele care au stat la baza litigului dintre Sepsi şi clubul său: 'La doar câteva luni de la semnarea contractului între Laszlo Sepsi şi FC Timişoara, clubul bănăţean a început să întârzie nejustificat plăţile. O prima notificare de plată a fost depusă în decembrie 2010, lună în care clubul a plătit, cu întârziere, mai puţin de jumătate din suma datorată. Deoarece jucătorului i s-au plătit mai puţin de 75% din drepturile financiare, iar intârzierile au fost mai mari de 60 de zile, acesta a fost îndreptăţit să ceară rezilierea contractului, conform reglementărilor Federaţiei Române de Fotbal. A urmat apoi o procedură îndelungată în faţa Comisiei de Soluţionare a Litigiilor din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal, care s-a prelungit pe conform contractului. Comisia cu atribuţii jurisdicţionale a LPF a încălcat jucătorului în nenumărate rânduri dreptul la apărare şi dreptul de acces la dosar, prin refuzul de a răspunde numeroaselor solicitări de comunicare a încheierilor de şedinţă şi a componenţei nominale a comisiei, totul culminând cu refuzul de a pronunţa o hotărâre, timp de mai multe săptămâni'.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-07

TAGURI: selsi, liber, timisoara, tasComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image