2018-12-19 09:41


Taxă pentru persoanele care au mai mulţi câini în Slatina

 |  19:43
Taxă pentru persoanele care au mai mulţi câini în Slatina

Viceprimarul Slatinei, Dan Bălăşescu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că persoanele care deţin, în apartament, mai mult de un câine sau firmele în a căror incintă trăiesc mai mult de doi câini, ar putea plăti o taxă pentru cel de-al doilea, respectiv al treilea câine.

Bălăşescu doreşte astfel reducerea numărului de câini comunitari, în special a numărului câinilor lăsaţi liberi pe străzi. Viceprimarul vede un pericol faţă pentru trecători modalitatea în care aceşti câini sunt ţiniţi în incinta unor firme din Slatina sau în zona unor blocuri unde proprietarii de apartamente îi hrănesc şi se opun ridicării acestora de către angajaţii de la ecarisaj, transmite Agerpres.

Pentru faptul că foarte mulţi propietari ai animalelor îi scot la plimbare fără a avea grijă să strângă excrementele lăsate pe spaţiul public are în vedere şi limitarea numărului de animale din curţi şi apartamente. "Sunt firme unde în curte sunt, nu un câine – doi, ci haite. Patronilor le convine ca noaptea să îi închidă şi să nu plătească paznici sau să plătească mai puţini paznici. Problema este că acei câini sunt lăsaţi liberi mare parte din timp şi sunt un pericol real pentru cetăţeni. Pe lângă unele blocuri avem aceeaşi problemă. Iubitorii de animale hrănesc acei câini şi îi iau în casă atunci când trec angajaţii de la ecarisaj, pentru a-i elibera ulterior pe străzi. Câinii pot fi agresivi cu persoanele care nu locuiesc în zonă.

Populaţia este nemulţumită şi din cauza excrementelor de animale lăsate pe spaţiul public de câinii de rasă din apartamente", a argumentat viceprimarul. Bălăşescu a subliniat că pregăteşte o hotărâre de consiliu local prin care în apartamente să fie permis fără plata vreunei taxe numai câte un câine, iar începând cu cel de-al doilea câine să se plătească pentru fiecare animal câte o taxă. Firmele vor plati taxe numai în cazul în care deţin mai mult de doi câini în incinta societăţii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-01-29
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...