2017-01-23 20:57


Taximetriştii independenţi protestează în faţa Primăriei Capitalei

 |  14:54
Taximetriştii independenţi protestează în faţa Primăriei Capitalei

Aproximativ o sută de taximetrişti independenţiprotestează, joi, în faţa sediului Primăriei Capitalei, cerând demisia tuturorfuncţionarilor publici din Direcţia Transporturi, pe care îi acuză de abuzuriîn funcţie şi nerespectarea legii taximetriei.

Secretarulgeneral de la Asociaţia pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi, FlorinMatei, a declarat că protestul are un singur scop, şi anume demiterea tuturorfuncţionarilor publici din Direcţia Transporturi a Primăriei Capitalei, pe careîi acuză că se fac vinovaţi de abuzuri în funcţie şi că nu respectă legeataximetriei.

Reprezentantulasociaţiei a precizat că a fost deschis un proces penal împotriva acestora,pentru scăderea ilegală a tarifelor de transport în regim de taxi în 2008 şipentru nerespectarea unor hotărâri definitive pe care refuză să le pună înaplicare.

Taximetriştiisusţin că în 2010 funcţionari ai Primăriei Capitalei au refuzat să prelungeascăautorizaţiile şi au primit o amendă civilă de 50 de lei pe zi până la punereaîn aplicare a hotărârii judecătoreşti care prevede prelungirea autorizaţiilorde taximetrie.

"Sedoreşte eliminarea taximetriştilor independenţi, prin acest lucru urmărindu-sefie ca aceştia să fie obligaţi să se angajeze, fie să fie nevoiţi să închiriezelicenţe", a spus Florin Matei.

Protestatariisusţin că circa 4.000 de taximetrişti independenţi sunt obligaţi de cătrefuncţionarii Primăriei Capitalei să practice "tarife falimentare".

Aceştiastrigă "demisia" şi "hoţii" şi au mai multe bannere pe carescrie "Opriţi evaziunea fiscală din taximetrie", "Taxiul nu esteRATB", "Mafia din taximetrie este în Primărie", "Nu vremlicenţe închiriate", "Demisia Direcţiei de Transport responsabilă cufalimentul taximetriştilor", "Opriţi sclavia din taximetrie","Stop dictaturii dispeceratelor".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-03-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image