2018-10-18 12:21


Telefonul utilizat de Strauss-Kahn, probă într-un dosar cu prostituate

 |  09:17
Telefonul utilizat de Strauss-Kahn, probă într-un dosar cu prostituate

Se încearcă reconstituirea schimbului de mesaje referitoare la o petrecere cu prostituate între unul dintre acuzații într-un dosar de proxenetism din Franţa şi Dominique Strauss-Kahn, fostul şef al FMI, cu ajutorul unei cartele SIM a unui telefon mobil.

Telefonul analizat de anchetatori ar fi fost uitat de omul de afaceri Fabrice Pazskowski, inculpat în acest dosar, la una dintre petrecerile cu prostituate din februarie 2011. La aceeași petrecere a participat și fostul şef al FMI, care a găsit aparatul și i l-a înapoiat proprietarului la 13 mai, la un alt rendez-vous cu prostituate, care a avut loc în SUA. Mesajele lui Strauss-Kahn au fost găsite de anchetatori în urma schimbului mai multor SMS-uri dintre cei doi bărbaţi, în aceea perioadă, pe telefonul identificat de anchetatori.

Mesajele lui Pazskowski nu pot fi citite fiindcă ar fi fost şterse de fostul şef al FMI. După recuperarea telefonului la 13 mai, Fabrice Pazskowski ar fi repornit cartela SIM la 14 mai, ziua arestării acestuia în urma scandalului din New York, ştergând astfel toate mesajele.

Fiindcă datele informatice sunt păstrate de operatorul de telefonie, anchetatorii încearcă acum recuperarea informaţiilor de pe cartela SIM a mobilului. Paszkowski a fost arestat, fiind inculpat la 21 octombrie pentru proxenetism agravat în bandă organizată, asociere cu răufăcători şi escrocherie. După numele hotelului din nordul Franţei al cărui proprietar, şi el inculpat, a dezvăluit posibila participare a fostului şef al FMI la petreceri cu prostituate plătite de oameni de afaceri atât la Paris, cât şi la New York, dosarul a fost numit 'Carlton din Lille'. Până în prezent Dominique Strauss-Kahn, fostul favorit în cursa prezidenţială din Franţa, a cărui carieră s-a prăbuşit după arestarea sa la New York, nu a fost inculpat în acest dosar, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-09-16

TAGURI: Strauss-Kahn, FMI, proxenetism
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...