2017-01-19 04:22

ULTIMA ORA


Temerile privind noi violenţe în România au ajuns până la Washington

 |  13:54
Temerile privind noi violenţe în România au ajuns până la Washington

Presa internaţională avertizează că temerile legate de eventualitatea izbucnirii unor noi violențe au ajuns până la Washington, în condițiile în care protestele din România au intrat în cea de-a doua săptămână.

La scurt timp după ce un oficial american a făcut apel către români să evite violenţele, sute de persoane au continuat să protesteze și vineri, pentru a opta zi consecutiv. Deși zilele trecute s-au înregistrat ciocniri între protestatari şi forţele de ordine, majoritatea protestelor din ţară au fost paşnice, relatează Associated Press, citat de Mediafax.

Potrivit agenției Reuters, autorităţile se pregătesc să mobilizeze jandarmii la sfârşitul săptămânii. Agenția estimează că aproximativ 3.000 de persoane au manifestat vineri în toată ţara şi 500 în Bucureşti.

De asemenea, site-ul bulgar Novinite.com avertizează că "îngrijorările privind confruntările violente din România ajung până la Washington". Datorită faptului că educaţia este subfinanţată şi profesorii nu pot trăi din salariile lor, aproximativ 100 de cadre didactice s-au alăturat protestelor de vineri.

SUA le cer românilor să evite violenţa alimentată de măsurile de austeritate, adoptate în baza unui acord de împrumut cu Banca Mondială, Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional, informează Voice of America. 

Protestele din România nu au pus presiuni semnificative asupra activelor româneşti, jucătorii de pe piaţă aşteptând să vadă dacă manifestaţiile iau amploare sau Guvernul se clatină, relatează Wall Street Journal. 

Manifestanții au devenit mai fermi după ce forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene, odată ce protestele au intrat în cea de-a doua săptămână, potrivit postului de televiziune Russia Today. 

The Irish Times amintește apelul la calm făcut de Statele Unite și relatează că zeci de persoane au fost rănite în timpul confruntărilor ocazionale cu jandarmii, declanşate, potrivit oficialilor, de suporteri de fotbal.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-04-05

TAGURI: temri, violențe, proteste, presă, WashingtonComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

GEORGE
22 Ian 2012

Pai Ponta si Antonescu ne -au facut de rusine la ni vel european acum ne fac si la nivel international prin instigare la protes te! sa va fie rusine!!
SANDU
22 Ian 2012

Rusine USL, ati reusit pe rformante deosebite prin provocarea la revolta!

Adauga un comentariu

Random image