2017-01-18 05:50

ULTIMA ORA


Tenis: Jucătorii ar putea face grevă, declară Andy Murray

 |  13:03
Tenis: Jucătorii ar putea face grevă, declară Andy Murray

Britanicul Andy Murray, care a criticat duminică incoerenţa calendarului tenisului profesionist, a declarat luni că dacă nu se ajunge la modificarea acestuia de către ATP, cei mai buni jucători din circuit ar putea ajunge chiar la grevă.

'Există în mod evident un risc de grevă, a prevenit la BBC nr. 4 mondial. Ştiu, întrucât am vorbit cu ei, că unii jucători nu se tem să recurgă la acest gest. Trebuie să sperăm că nu se va ajunge până acolo, dar jucătorii se gândesc la aceasta', a insistat scoţianul, adăugând că discuţiile între jucători vor fi reluate luna viitoare, la Masters 1000 de la Shanghai Masters, după ce au început în timpul US Open.

'Vom începe discuţii cu ATP şi Federaţia internaţională de tenis (ITF), pentru a vedea dacă putem găsi un compromis, a continuat Murray. Dacă nu este posibil, vom lua decizii. Vrem doar ca anumite lucruri să se schimbe. Să existe un pic mai puţine turnee pe an, adică 2-3 săptămâni mai puţin. Este un lucru rezonabil'.

Weekend-ul trecut, Murray, care a contribuit prin două victorii la simplu la promovarea Marii Britanii în prima grupă a Cupei Davis, după succesul asupra Ungariei (5-0), a criticat deschis calendarul. El a trebuit să ajungă în Scoţia a doua zi după semifinala de la New York, unde a fost eliminat de Rafael Nadal.

Spaniolul, la rândul lui, a evocat posibilitatea unei greve, după ce şi-a exprimat nemulţumirea faţă de calendar, considerându-l 'inacceptabil', fără pauză între US Open şi semifinalele Cupei Davis.

ATP s-a apărat, argumentând că cea mai mare parte a finalelor de turnee au fost reduse la sistemul cel mai bun din 3 seturi, iar primii 8 favoriţi debutează în general în turul secund.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-09-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image