2018-12-17 14:14


Tensiuni între Nicolas Sarkozy şi David Cameron la summitul UE

 |  08:42
Tensiuni între Nicolas Sarkozy şi David Cameron la summitul UE

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, l-a atacat dur pe premierul britanic, David Cameron, la summitul UE de duminică, afirmând că acesta "a pierdut o bună ocazie să tacă" în legătură cu criza din zona euro.

Iritarea lui Sarkozy față de criticile constante formulate de oficialii de la Londra a alimentat tensiunile dintre cei doi lideri și a întârziat cu aproape două ore încheierea summit-ului UE de duminică.

"Aţi pierdut o bună ocazie să tăceţi(…) Ne-am săturat să ne criticaţi şi să ne spuneţi ce să facem. Spuneţi că urâţi euro, iar acum vreţi să vă amestecaţi în întâlnirile noastre ", i-a reproșat Sarkozy premierului britanic.

În cadrul disputei David Cameron a subliniat importanța pachetului de măsuri care va fi adoptat miercuri de liderii ţărilor din zona euro și efectele deciziei asupra statelor care nu au aderat la moneda unică și ale căror interese trebuie luate în considerare.

Discuţia a fost "furtunoasă" din perspectiva premierul polonez, Donald Tusk, care a prezidat reuniunea.

În urma disputei dintre cei doi lideri, participanții la reuniune au convenit ca decizia finală să fie luată miercuri de statele din zona euro, după ce pachetul de măsuri să fie discutat de reprezentanţii tuturor celor 27 de state membre UE.

Pentru a participa la reuniunea liderilor UE de miercuri, premierul britanic a renunţat la călătoriile programate pentru această săptămână.

Acesta se va confrunta luni cu cea mai importantă revoltă a euroscepticilor din Partidul Conservator care vor încerca să sfideze guvernul la votul privind convocarea unui referendum referitor la Uniunea Europeană, potrivit Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-12-25

TAGURI: Nicolas Sarkozy, David Cameron, summit
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...