2018-12-11 09:56


Tensiunile interetnice continuă în Bulgaria. Zeci de romi au agresat o familie din Sofia

 |  20:27

Conflictul dintre bulgari şi etnicii romi, izbucnit în urmă cu aproape două săptămâni, şi-a consumat un nou episod, de data aceasta în capitala Sofia. O familie din cartierul Moderno Predgradie a fost atacată duminică seara de un grup de câţiva zeci de romi, după ce anterior prinseseră un hoţ care încerca să fure din casa unei bătrâne, relatează Agerpres.

Hoţul, un adolescent rom de 16 ani, a fost reţinut de trei bulgari care intenţionau să-l predea poliţiei. Iva Şişkova a declarat agenţiilor de presă bulgare că tatăl şi iubitul ei, precum şi un prieten al acestora l-au reţinut pe adolescent, care a reuşit însă să scape. Acesta s-a întors după jumătate de oră cu un grup de 20-40 de romi care au intrat în curtea casei familiei Şişkov şi i-au agresat pe cei trei bărbaţi. Unul dintre aceştia a ajuns la spital, fiind supus unei intervenţii chirurgicale. Poliţiştii i-au reţinut, în cursul zilei de luni, pe patru dintre romii care i-au agresat pe cei trei bărbaţi, precum şi pe hoţul de 16 ani. Secretarul general al poliţiei bulgare, Kalin Gheorghiev, a declarat că forţele de ordine continuă să-i caute şi pe ceilalţi indivizi implicaţi în incident.

Tensiunile dintre cetăţenii bulgari şi romi rămân la cote ridicate, după 10 zile de la izbucnirea conflictului în urma decesului unui tânăr de 19 ani, victimă a unui accident rutier provocat de apropiaţi ai „baronului” de etnie romă Kiril Raşkov. Autorităţile l-au reţinut pe Raşkov şi au hotărât prelungirea mandatului de reţinere, acesta fiind acuzat de evaziune fiscală, legături cu lumea interlopă şi de faptul că i-a ameninţat cu moartea pe mai mulţi săteni din localitatea Katuniţa.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-06-16

TAGURI: Bulgaria, romi, Katuniţa
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...