2017-01-17 13:08

ULTIMA ORA


Tentativă de asasinat împotriva vicepreşedintelui egiptean

 |  21:19
Tentativă de asasinat împotriva vicepreşedintelui egiptean

Vicepreşedinteleegiptean, Omar Suleiman, a fost ţinta unei tentative de asasinarea în ultimelezile, în care au murit două dintre gărzile sale de corp, au declarat mai multesurse pentru postul de televiziune american Fox News.

Unoficial din cadrul administraţiei Obama a confirmat că atacul s-a produs lascurt timp după numirea lui Suleiman în funcţia de vicepreşedinte, la 29ianuarie, şi a fost organizat împotriva coloanei oficiale a acestuia.

Purtătorul de cuvântal Casei Albe, Robert Gibbs, a refuzat să confirme aceste informaţii. Sâmbătă,o sursă din cadrul serviciilor egiptene de securitate a negat tentativa deasasinat.

Potrivit postului deteleviziune CNN, gazda Conferinţei de la Munchen pe tema securităţii aconfirmat sâmbătă această informaţie. În timpul unei şedinţe plenare din cadrulconferinţei, ambasadorul Wolfgang Ischinger a declarat că mai multe persoane aufost ucise în acest atac.

Detalii despreincident, inclusiv data la care s-a produs acesta, nu sunt cunoscute pentrumoment, însă secretarul american de Stat, Hillary Clinton, a declarat în cadrulunei conferinţe de presă că informaţiile privind tentativa de asasinarereflectă provocările privind reinstaurarea stabilităţii în Egipt.

Suleiman, fost şef alserviciilor de securitate, este cunoscut pentru tacticile sale dure şi esteconsiderat unul dintre cei mai de temut directori ai serviciilor de informaţii.

Pentru moment nu seştie cu claritate cine se află în spatele acestei tentative de asasinat,precizează Fox News.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-01-12Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image