2017-01-23 20:57


Teodor Baconschi: Nu ocup o vilă de protocol RAAPPS

 |  07:41
Teodor Baconschi: Nu ocup o vilă de protocol RAAPPS

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a explicat, miercuri, că ocupă un apartament de reprezentare la care au dreptul demnitarii pe durata mandatului, nu o vilă de protocol RAAPPS.

"Nu e vorba de o vilă, ci de un apartament de reprezentare, la care au dreptul demnitarii pe durata mandatului. Problema apare doar când unii demnitari, la sfârşit de mandat, nu mai consideră de cuviinţă să elibereze apartamentele de funcţiune. Altminteri, toţi miniştrii de externe, care - vă reamintesc - reprezintă demnitatea statului român în relaţiile cu ambasadori, omologi sau personalităţi din străinătate, au putut beneficia de un spaţiu de primire adecvat. Nu fac excepţie de la o regulă în vigoare în toată lumea civilizată şi nu văd de ce România ar trebui să dea dovadă de trogloditism", a declarat Baconschi.

Ministrul a explicat că celelalte proprietăţi deţinute sunt inadecvate ca spaţiu de reprezentare.  "În ce priveşte „numeroasele” mele proprietăţi, vă precizez că nu am cine ştie ce case, terenuri sau averi. Apartamentul nostru de 3 camere este inadecvat ca spaţiu de reprezentare, în condiţiile în care am doi copii adolescenţi - abia încăpem noi acolo, darămite să primesc demnitari străini. Mai avem un apartament de 60 metri pătraţi, cumpărat cu banii proveniţi din lichidarea casei de la Atena a soacrei mele; acest apartament este, de altfel, ocupat de dânsa", a menţionat ministrul. 

Teodor Baconschi alături de Valerian Vreme, ministrul Comunicaţiilor, Kelemen Hunor, ministrul Culturii, Gheorghe Ialomiţianu, ministrul Finanţelor Publice şi Daniel Funeriu, ministrul Educaţiei şi Cercetării, apare pe lista, prezentată de Antena 3, a acelora care au solicitat locuinţe de protocol ale RAAPPS, potrivit prevederilor legale, pe perioada exercitării funcţiei de demnitate publică, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-04-22

TAGURI: Teodor Baconschi, RAAPPSComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image