2018-12-19 01:38


Teroristul Carlos "Şacalul", în greva foamei

 |  07:38
Teroristul Carlos "Şacalul", în greva foamei

Aflat în regim de izolare începând cu 18 octombrie în închisoarea Santé din Paris, Ilici Ramirez Sanchez, binecunoscutul terorist venezuelean Carlos "Şacalul", "va continua în mod radical greva foamei declanşată pe 18 octombrie", atât timp cât va fi ţinut în izolare, potrivit avocatului său. Acesta se află încarcerat la închisoarea Santé pentru a fi judecat între 7 noiembrie şi 16 decembrie, la Paris, pentru atentate comise în Franţa, în perioada 1982-1983, soldate cu 11 morţi. Carlos "Şacalul"a fost condamnat în 1997 la închisoare pe viaţă pentru uciderea în 1975, la Paris, a doi poliţişti şi a unui informator.

Francis Vuillemin, avocatul acestuia, explică greva foamei într-o scrisoare adresată ministrului justiţiei prin: "încălcarea deliberată a dreptului la apărare al clientului (…) de către administraţia penitenciară", deoarece "calculatorul său personal a fost demontat şi aruncat desfăcut într-o cutie, fără posibilitatea de a fi instalat în celula sa". În aceste condiții acuzatul, în vârstă de 62 de ani, nu poate citi "cele două dvd-uri cu dosarul său penal şi nici CD-ROM-urile cu notele sale personale", a adăugat avocatul, potrivit Agerpres. Administraţia penitenciară motivează izolarea acestuia prin "folosire incorectă a mijloacelor de comunicare cu exteriorul" în interviul pe care Carlos l-a acordat postului de radio Europe 1. Interviul a fost difuzat la 18 octombrie.

"Într-un fel sau altul, Ilici Ramirez Sanchez va ieşi de la izolare, deoarece degradarea sănătăţii sale va necesita transferul său la spital", a subliniat avocatul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-01-06

TAGURI: Carlos "Şacalul", terorism
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...