2017-01-21 00:14

ULTIMA ORA


Titularizarea în Capitală: Care sunt catedrele unde este cea mai mare concurenţă

 |  17:59
Cea mai mare concurenţă la titularizarea din Capitalăeste pentru catedra de Limba română, unde a fost scos la concurs un singur loc şisunt înscrişi 221 de candidaţi, iar la Fizică sunt 61 de candidaţi şi niciunloc, potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Şcolar al Capitalei.

InspectoratulŞcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) are pentru concursul de titularizaredin 13 iulie 557 de posturi titularizabile, dintre care 343 pentru educatoare,44 pentru învăţătoare, 13 pentru Limba franceză, 12 pentru Limba engleză, 10pentru Educaţie fizică, 19 pentru învăţământul special, patru pentru Religie,trei pentru Matematică, două pentru Istorie, câte unul pentru Limba română,Informatică, Geografie şi Educaţie muzicală şi niciun loc pentru catedrele deFizică şi Chimie.

Concurenţaeste foarte mare pentru catedrele de Limba şi literatura română, unde sunt 221de candidaţi pe un loc, Limba engleză - 204 candidaţi pe 12 locuri, Matematică- 184 de candidaţi pe trei locuri, Educaţie fizică - 181 de candidaţi pe 10locuri, Geografie - 142 de candidaţi pe un loc, Religie - 122 de candidaţipentru patru locuri, Limba franceză - 103 candidaţi pe 13 locuri şi Informatică- 46 de candidaţi pe un loc. De asemenea, 504 candidaţi vor concura pentru cele343 de posturi de educatoare, iar 223 pentru cele 44 posturi de învăţătoare,potrivit datelor centralizate de ISMB.

Candidaţii care vor obţine mediipeste 7 sunt titularizabili chiar dacă la momentul promovării concursului nuexistă catedre libere. Ei vor putea ocupa un post la repartizarea publică.

Cei care au promovat concursul cumedii peste 7 şi nu găsesc o catedră în specialitatea pentru care au concuratvor putea ocupa un post de suplinitor până la eliberarea unei catedre.

Pentruconcursul din 13 iulie au fost desemnate şase centre, câte unul în fiecaresector.

"Toatecele şase centre au camere de supraveghere", a anunţat ISMB.

Lucrarea scrisă se desfăşoară în13 iulie, începând cu ora 10.00. Candidaţiivor fi prezenţi în sala de concurs cel mai devreme la ora 8.00 şi cel mai târziula ora 9.00, înainte de a fi deschis plicul cu subiecte.

Dupăprimirea subiectelor de concurs de către candidaţi, durata de redactare a lucrăriloreste de patru ore, timp ce nu poate fi depăşit.

Înmartie 2011, 3.274 de suplinitori care au promovat concursul din vara anuluiprecedent au fost titularizaţi.

"Estepentru prima dată când consiliile de administraţie au fost puse în faţa exercităriiautonomiei în procesul de selecţie a resursei umane. Prevederile articolului253 din Legea educaţiei naţionale consolidează în acest fel relaţia cadrudidactic - şcoală. În loc de 3.500 de cadre didactice date afară din sistem, aşacum clamau unii, astăzi avem cu 3.274 mai mulţi titulari în învăţământulpreuniversitar. Calitatea acestora nu poate fi pusă la îndoială, întrucâttemeiul titularizării îl constituie rezultatul obţinut la examenul naţional detitularizare", declara, în 15 martie, secretarul de stat în MinisterulEducaţiei Oana Badea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-01-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image