2017-01-21 04:12

ULTIMA ORA


Traian Băsescu consideră unică preşedinţia poloneză a UE

 |  08:58
Traian Băsescu consideră unică preşedinţia poloneză a UE

Datorită modificărilor aplicate criteriilor de la Maastricht şi agendei de la Lisabona, preşedintele Traian Băsescu s-a declarat convins, marţi seară, că preşedinţia poloneză a UE va marca o nouă eră în existenţa Uniunii. Șeful statului consideră mandatul Poloniei la preşedinţia rotativă a UE, precum şi deţinerea preşedinţiei Parlamentului European, drept un succes al politicienilor polonezi.

'Cel mai probabil, preşedinţia poloneză va marca o nouă eră în existenţa UE. Meritul acestei preşedinţii şi al Parlamentului European este reprezentat de corecţia care a fost aplicată criteriilor de la Maastricht şi agendei Lisabona. Doi piloni ai evoluţiei noastre au fost corectaţi acum, iar Comisia Europeană şi Uniunea Europeană au acum instrumente să facă lucrurile să se întâmple. Sunt convins că ultimul Consiliu face uriaşi paşi înainte în consolidarea şi integrarea Uniunii Europene şi vor urma şi alţi paşi. Sunt unul dintre politicienii foarte convinşi că în această lume a globalizării singura soluţie pentru europeni este să aibă o Europă unită', a declarat Traian Băsescu.

Președintele consideră unică preşedinţia poloneză a UE și un succes al politicienilor polonezi. 'Cel mai probabil, preşedinţia poloneză este unică pentru că, în acelaşi timp, preşedinţia Consiliului şi cea a Parlamentului au fost în mâinile unei singure ţări. A fost succesul politicienilor polonezi şi aş vrea să-i felicit, nu doar pentru această coincidenţă, dar şi pentru succesele celor două mandate. În acelaşi timp, trebuie să-mi exprim foarte deschis motivul pentru care am zburat astăzi de la Ankara la Istanbul, de la Istanbul la Bucureşti şi apoi Strasbourg. Acesta este felul în care am înţeles să-mi arăt respectul pentru polonezi, pentru istoria Poloniei şi pentru prietenia noastră cu naţiunea poloneză în general', a explicat Băsescu în discursul susţinut la dineul de gală oferit de primul-ministru al Poloniei, Donald Tusk, şi de preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, cu prilejul încheierii preşedinţiei poloneze a Uniunii Europene.

Începând din ianuarie 2012, preşedinţia rotativă a UE va fi preluată pentru şase luni de către Danemarca, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-01-01

TAGURI: Băsescu, președenție, Polonia, UEComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image