2017-01-20 11:48

ULTIMA ORA


Traian Băsescu dorește prelungirea mandatului şefului DNA

 |  08:17
Traian Băsescu dorește prelungirea mandatului şefului DNA

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, că dorește ca mandatul şefului DNA, Daniel Morar, să fie prelungit până în iunie 2012, când va fi prezentat şi raportul privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare pe justiţie. Președintele a făcut cunoscut că un obiectiv similar îl are şi în cazul Parchetului General.

"Conform legii, şeful DNA, ca de altfel şi procurorul general, nu pot avea decât două mandate de trei ani. În februarie 2012 îşi încheie mandatul. Nu numim la tv procurorul general. Instituţiile nu sunt instituţii pe care scrie "proprietatea Traian Băsescu" sau "Daniel Morar". Dacă discutăm tehnic, opţiunea mea este să cer procurorului general să-i dea o prelungire până în iunie, un interimat, pentru că Daniel Morar a mai avut interimate între primul şi al doilea mandat. Aş vrea să rămână în funcţie şi până la raportul MCV, din vară. El fiind unul dintre principalii pioni ai raportului. Cred că se va putea acest lucru, din punct de vedere legal. Când ajunge la capătul mandatului, vom vedea", a explicat Traian Băsescu. Un alt considerent pentru care președintele doreşte prelungirea mandatului șefului DNA este acela că noul procuror va putea să vină cu o echipă, în condițiile în care se vor încheia şi mandatele adjuncţilor săi. 

"Principiul pe care aş vrea să-l instaurez ar fi legat de echipă. Adică aş vrea să expire şi mandatele adjuncţilor, în aşa fel încât noul procuror şef DNA să poată să propună şi să ajungă la mine desemnarea unei echipe, nu a unui sigur om. Procuror şef, plus adjuncţi. Obiectiv pe care-l urmăresc şi la Parchetul General. Şi doamna Kovesi (procurorul general - n.r.) va ajunge la sfârşit de mandat în 2012", a declarat președintele, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-11-12

TAGURI: Băsescu, Morar, DNAComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image