2017-01-19 19:24

ULTIMA ORA


Traian Băsescu, în vizită de stat de două zile în Turcia

 |  07:59
Traian Băsescu, în vizită de stat de două zile în Turcia

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Traian Băsescu efectuează în 12 şi 13 decembrie o vizită de stat în Republica Turcia, la invitaţia omologului său, Abdullah Gül.

Traian Băsescu va avea convorbiri oficiale, în cadrul vizitei, cu preşedintele Republicii Turcia, Abdullah Gül, cu primul-ministru Recep Tayyip Erdogan, precum şi cu preşedintele Marii Adunări Naţionale a Republicii Turcia, Cemil Cicek. De asemenea, în prima zi a vizitei, Băsescu se va întâlni cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Republica Turcia, iar în cea de-a doua zi, şefului statului va participa la un Forum de afaceri turco-român, la Istanbul. 

Anterior, într-un interviu, Traian Băsescu a declarat că România susține candidatura Turciei la UE și a subliniat că liderii de la Bruxelles trebuie să trimită semnale pozitive către această țară.

'UE are nevoie de Turcia la fel cum Turcia are nevoie de UE', a declarat preşedintele României în ajunul vizitei sale în Turcia.

Totodată, preşedintele Băsescu a anunţat că în cursul vizitei va fi semnat un document important privind întărirea cooperării bilaterale şi îi invită pe oamenii de afaceri din România să fie 'mai activi' pe piaţa turcă, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-12-09

TAGURI: Băsescu, Turcia, vizităComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image