2019-03-26 12:38


Traian Băsescu ne reamintește de reformele fundamentale

 |  07:16
Traian Băsescu ne reamintește de reformele fundamentale

Preşedintele Traian Băsescu a reamintit, duminică, la Şcoala de vară a OT-PDL, că reforma constituţională, reforma administrativă şi o lege a sănătăţii mai bună reprezintă urgențe ale statului.

"Soluţia corectă este un număr mult mai mic de judeţe. Ceea ce înseamnă mult mai puţin personal şi obligaţia de a transfera la comună, oraş, municipiu, atribuţiunile pe care acum le face judeţul. Structurile organizatorice teritoriale să rămână doar proiectele de dezvoltare regională.(...) Sunt lucruri care trebuie făcute şi aş repeta care sunt urgenţele: reforma constituţională, reforma administrativă şi o lege a sănătăţii echivalentă cu legea educaţiei naţionale, care este unul din marile câştiguri ale acestei guvernări", a declarat Traian Băsescu. 

Șeful statului a adăugat că aceste reforme au un statut aparte și reprezintă "trei lucruri fundamentale pentru a schimba România, pentru a termina procesul de modernizare profundă".  "Sunt multe alte lucruri despre care putem discuta: legea electorală, votul uninominal, dar acestea stau însă în mâna partidelor cu uşurinţă", a adăugat preşedintele. De asemenea, Traian Băsescu a mai făcut referire duminică la faptul că răspunderea magistraţilor se poate stabili şi printr-o lege dată de Guvern şi nu neapărat prin Constituţie, precizând că urmarea deciziilor luate în instanţă privind contestaţiile la legea prin care Executivul a decis să reducă salariile bugetarilor cu 25% România ar trebui să plătească nouă miliarde de lei, informează Agerpres.

Preşedintele a participat duminică dimineaţa la Şcoala de vară a OT-PDL de la Eforie Nord alături de liderii partidului. După plecarea acestuia lucrările școlii de vară s-au încheiat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-03-19

TAGURI: Băsescu, PDL, reformă
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...