2016-10-26 05:41

ULTIMA ORA


Traian Băsescu: România va adera la zona euro

 |  07:06
Traian Băsescu: România va adera la zona euro

După întrevederea avută cu preşedintele SUA, Barack Obama, preşedintele Traian Băsescu a declarat că, în pofida incertitudinilor economice din Europa, nu are nicio îndoială că România va intra în zona euro.

Întâlnirea cu Barack Obama a avut loc chiar în ziua semnării acordului pentru amplasarea sistemului de apărare american antirachetă în România.

Președintele român a respins ideea că o colaborare strânsă între Bucureşti şi Washington ar fi provocat tensiuni cu partenerii europeni, dar a recunoscut importanţa relaţiilor apropiate dintre cele două țări în problema securităţii.

Preşedintele Băsescu a declarat fără echivoc că "nu avem informaţii" despre mult discutata închisoare secretă a CIA pe teritoriul României, loc unde ar fi fost interogaţi şi torturaţi suspecţi de terorism, și care ar fi provocat mari controverse în cadrul Consiliului Europei.

Preşedintele român a acordat acest interviu marţi agenţiei Associated Press, citată ulterior de Agerpres. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-07-01

TAGURI: Băsescu, Obama, antirachetă, euroComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Rachete rusești, răspuns la scutul antirachetă Sistemele de rachete Iskander, desfășurate recent în regiunea Kaliningrad, enclavă rusă între... 17 Oct 2016 | (2)
Obama anunță călătorii pe Marte în anii 2030 Oamenii vor ajunge pe Marte în anii 2030, afirmă preşedintele Statelor Unite, Barack Obama,... 11 Oct 2016 | (3)