2017-01-20 22:15

ULTIMA ORA


Traian Băsescu: Sunt oameni care trec pe lângă tricolor ca pe lângă un stâlp de iluminat

 |  12:40
Traian Băsescu: Sunt oameni care trec pe lângă tricolor ca pe lângă un stâlp de iluminat

PreşedinteleTraian Băsescu a declarat duminică la ceremonia organizată cu prilejul ZileiDrapelului Naţional că oamenii au uitat să aibă în viaţa de zi cu zi careferinţă valorile naţionale şi trec pe lângă tricolor "ca pe lângă unstâlp de iluminat".

"Adesea,dacă priveşti pe stradă, vezi oameni care trec pe lângă tricolor ca pe lângă unstâlp de iluminat, este proba faptului că am uitat să avem în viaţa de zi cu zica referinţă valorile noastre. Tricolorul trebuie purtat în suflet. Eu acolo îlam, este parte a sufletului meu, fie că îmi aduc aminte de perioada când, timpde 12 ani, la răsăritul soarelui, la catarg, pupa avea adesea arborattricolorul, fie că astăzi, ori de câte ori ajung la o întâlnire internaţională,primul lucru pe care-l fac este să caut în linia de drapele de stat drapelultricolor al ţării mele. Este simbolul care, deasupra oricărui gând, îmiînsoţeşte şi trebuie să-mi însoţească faptele. Nu întotdeauna faptele pe carele avem de săvârşit sunt plăcute, dar dacă ele sunt necesare, resursa de amerge înainte o găseşti în simbolul naţional", a afirmat şeful statului.

Ela subliniat că tricolorul reprezintă definiţia poporului nostru, pentru că înel regăsim "pământul ţării", trecutul şi viitorul nostru.

"Suntemîntr-un moment în care nu părem a înţelege că avem nevoie de solidaritate maimult decât oricând. Istoria modernă a României consemnează momente sublime desolidaritate, iar astăzi este din nou un astfel de moment, un moment în carelumea se îndreaptă către o perioadă în care nu ştie exact ce se va întâmpla şicum vor evolua lucrurile. Suntem într-un moment de cumpănă, în caresolidaritatea este singura soluţie pentru ca o ţarăsă treacă de momentele dificile ce ni le rezervă viitorul, iar singurul simbolcare ne poate aşeza pe toţi la un loc este tricolorul", a mai spusBăsescu.

Lafinalul discursului, şeful statului a dorit să le ureze românilor "Lamulţi ani!" de Ziua Drapelului şi să "salute" Armata şiBiserica, dorindu-i fiecărui român să-şi iubească simbolul naţional.

MinisterulApărării Naţionale, Comandamentul Garnizoanei Bucureşti, Instituţia PrefectuluiMunicipiului Bucureşti şi Primăria Municipiului Bucureşti au organizat duminicăîn Piaţa Tricolorului o ceremonie publică prilejuită de Ziua DrapeluluiNaţional.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-05-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image