2018-07-16 21:24


Traian Băsescu vrea ca harta spaţiului Schengen să includă şi România

 |  18:30
Traian Băsescu vrea ca harta spaţiului Schengen să includă şi România

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, luni, la ora 18.00, o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni, potrivit RTV. Şeful statului a arătat la harta României, pe care o avea pregătită lângă pupitrul de la care se adresează presei, că vrea ca harta spaţiului Schengen să includă şi România, ceea ce este, spune el, foarte important din punct de vedere politic.

Preşedintele a spus că zona Schengen este esenţială pentru noi: “Poziţia pe care o exprim fără rezerve este că România are ca obiectiv major intrarea în zona Schengen. Nu este o prioritate doar din punct de vedere economic. E adevărat că intraţi în Schengen avem alt culoar prin care cetăţenii români trec prin aeroporturi, nu mai sunt controlaţi la vamă, camioanele nu mai stau la coadă în vamă. Pentru noi este esenţială intrarea în zona Schengen şi din punct de vedere al procesului de integrare, şi din punct de vedere economic, dar, cel mai important este aspectul politic.”

Băsescu a subliniat ca spaţiul Schengen este mai important decât zona Euro: “În prezent frontiera Uniunii Europene este pe frontiera de vest a României. Interesul nostru este să se mute pe cea de est. Este esenţial să mutăm această frontieră pe frontiera noastră de nord, est şi sud-est. Din acest punct de vedere, niciun sacrificiu nu este prea mare. Chiar sacrificarea corupţilor noştri nu este prea mare pentru ca ţara noastră să fie parte a unui sistem european solid. Este mai important să fim în spaţiul Schengen decât în zona Euro, din punct de vedere politic.”


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639873-12-11

TAGURI: Schengen, Romania, Traian Basescu

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova