2017-01-19 19:30

ULTIMA ORA


Transelectrica poate reduce sau sista exportul de curent

 |  10:55
Transelectrica poate reduce sau sista exportul de curent

Executivul a decis, marţi, ca Transelectrica să poată reduce sau sista exportul de curent, în perioada 16 februarie - 15 martie 2012, prin limitarea capacităţilor de interconexiune conform unei proceduri avizate de ANRE. 

'Se exceptează de la aceste măsuri exportul de energie electrică aferent tranzitelor, notificate conform prevederilor legale ', potrivit notei de fundamentare. Totodată, Transelectrica aplică prevederile Normativului de limitare a consumului de energie electrica în situaţii critice în SEN potrivit procedurilor proprii.

În expunerea de motive a hotărârii se mai arată că 'pentru atingerea obiectivului propus, măsurile impuse pot fi adoptate succesiv, la realizarea echilibrului producţie-consum, inclusiv asigurarea nivelului de rezerve minim necesare care asigură funcţionarea în condiţii de siguranţă a sistemului energetic naţional'.

Deficitul major de energie electrică generat de reducerea nivelului de apă din râurile şi lacurile interioare la valori sub 50% faţă de debitele normale ale Dunării reprezintă principalul argument pentru luarea acestei măsuri. De asemenea, condiţiile unor temperaturi foarte scăzute, creşterea continuă a preţurilor internaţionale la combustibil, inclusiv pentru gazul metan provenit din import, precum şi dificultatea asigurării livrărilor de cărbune şi gaze naturale şi utilizărea păcurii în condiţii de ger şi viscol au determinat creşterea consumului de gaze naturale în vederea asigurării încălzirii populaţiei, un alt motiv pentru decizia Executivului de marţi, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-03-16

TAGURI: Transelectrica, export, curentComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image