2017-01-17 15:07

ULTIMA ORA


Transnistria: Smirnov nu a fost ales din primul tur

 |  08:38
Transnistria: Smirnov nu a fost ales din primul tur

Conform unui exit-poll realizat în regiunea transnistreană, liderul separatist Igor Smirnov va fi obligat să candideze, în premieră, în al doilea tur de scrutin pentru funcţie de președinte al Transnistriei. Este pentru prima dată, se pare, când Smirnov nu a fost ales din primul tur, în contextul în care la acestă funcţie au concurat şase candidaţi.

Presa oferă date diferite în privința aşa-numitelor alegeri prezidenţiale, care s-au desfăşurat duminică în Transnistria, însă autorităţile separatiste de la Tiraspol nu au anunţat încă rezultatele oficiale.

Actualul lider separatist, Igor Smirnov ar fi acumulat 47% din sufragii, iar fostul şef al Sovietului Suprem (aşa-numitul legislativ), Evgheni Şevciuk, 23,2%, în timp ce actualul lider al Sovietului Suprem, candidatul susţinut de Moscova, Anatoli Kaminski - 22,6% din voturi, potrivit rezultatelor unui exit-poll prezentate după închiderea urnelor. În urma numărării voturilor exprimate în 20 de secţii de votare din cele 259, pe primul loc se situează Şevciuk, acesta fiind urmat de Kaminski şi Smirnov, potrivit agenţiei ruse de presă Novîi Reghion. Regnum, o altă agenţie de presă, transmite că, în urma numărării a 97% dintre buletine, pe primul loc se situează Şevciuk, iar Kaminski şi Smirnov pe locurile doi şi, respectiv, trei, iar diferenţa dintre ultimii doi ar fi foarte mică. Rata de participare la scrutin a fost de 56,65%, conform Comisiei Electorale Centrale din regiune. În această campanie electorală, Moscova și-ar fi retras susținerea pentru Igor Smirnov pe fondul apariţiei mai multor informaţii compromiţătoare în presa rusă despre apropiații acestuia.

Alegerile din regiunea separatistă nu sunt recunoscute de Moldova și nici de comunitatea internaţională, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-12-09

TAGURI: Transnistria, Igor_Smirnov, alegeriComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image