2017-01-16 21:44

ULTIMA ORA


Transnistria vrea sa ajute Rusia în problema scutului antirachetă

 |  10:08
Transnistria vrea sa ajute Rusia în problema scutului antirachetă

În urma unei întrevederi avute cu liderul regiunii Igor Smirnov, ministru transnistrean de Externe, Vladimir Iastrebciak, a declarat, luni, că Tiraspolul se oferă să ajute Moscova în problema sistemului de apărare antirachetă.

'Am confirmat că, dacă există un apel corespunzător şi interes din partea rusă, Transnistria este dispusă să examineze problema acordării unei asistenţe maxime, inclusiv în contextul scutului antirachetă, şi să se implice în asigurarea securităţii Rusiei', a declarat ministrul transnistrean.

Datorită instalării sistemului american antirachetă în Europa, preşedintele Dmitri Medvedev a anunţat, săptămâna trecută, că va lua un set de decizii cu caracter militar-tehnic şi diplomatic ca măsuri de retorsiune împotriva SUA. Desfăşurarea sistemelor operativ-tactice Iskander în enclava Kaliningrad se numără printre acestea.

Fiindcă Tiraspolul a sugerat anterior Moscovei să desfăşoare pe teritoriul Transnistriei rachete cu destinaţie strategică Iskander, indică faptul că o astfel de iniţiativă reprezintă un obiectiv al regimului transnistrean.

Totuși, propunerea intervine în contextul unor tensiuni în creştere între cele două părţi. Igor Smirnov nu mai este dorit la conducerea Transnistriei, fiului acestuia Oleg are mai multe dosare penale deschise de justiţia rusă pe numele lui, iar nora liderului de la Tiraspol, Marina, a fost eliminată din cursa pentru alegerile în Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului federal rus), informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-04-24

TAGURI: Transnistria, antirachetă, RusiaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image