2018-12-12 05:18


Trei agenţii de rating confirmă 'triplu A' pentru FESF

 |  13:26
Trei agenţii de rating confirmă 'triplu A' pentru FESF

Standard and Poor's, Moody's şi Fitch, au confirmat, sâmbătă, nota de solvabilitate 'triplu A' a fondului european de salvare pentru zona euro sau aşa-numitul Instrumentul European de Stabilitate Financiară (FESF).

Această decizie se justifică prin intrarea în vigoare, pe 18 octombrie, a amendamentelor FESF adoptate în luna iulie, care fixau capacitatea sa de împrumut la 440 miliarde de euro, cu angajarea unor garanţii de 780 miliarde. Agenţiile au acordat 'cea mai bună notă posibilă a FESF', adică AAA de la Standard and Poor's, (P)Aaa de la Moody's şi AAA de la Fitch Ratings. A-1+ de la Standard and Poor's, (P)P-1 de la Moody's şi F1+ de la Fitch au fost notele acordate Fondului pe termen scurt.

Vineri seară, Standard and Poor's anunţase că menţine calificativul AAA de solvabilitate a FESF, cu perspectivă stabilă.

La capătul unei reuniuni de criză desfăşurate la Bruxelles, liderii zonei euro au decis creşterea capacitatății de împrumut a FESF la 1.000 miliarde de euro, potrivit Agrepres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-02-21

TAGURI: Standard and Poor's, Moody's, Fitch
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...