2017-01-24 07:02


Trei cazuri noi de gripă A/H1N1, confirmate la Arad

 |  13:19
Trei cazuri noi de gripă A/H1N1, confirmate la Arad

Trei cazurinoi de gripă de tip A/H1N1 au fost confirmate la Arad, iar alte 12 persoanesuspecte că au contractat virusul sunt sub supraveghere medicală.

Potrivitconducerii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, ultimele trei confirmăride îmbolnăvire cu A/H1N1 au sosit de la Institutul Cantacuzino la sfârşitulsăptămânii trecute, fiind vorba despre două femei şi un bărbat.

"Pacienţiisunt internaţi, iar starea sănătăţii lor evoluează pozitiv", a declarat,luni, dr. Dana Negru, director adjunct al DSP Arad.

Conformsursei citate, alte 12 persoane au fost puse sub supraveghere medicală după ces-au prezentat la medic cu simptome de gripă. În toate aceste cazuri au fostrecoltate probe biologice pentru a fi analizate la Institutul Cantacuzino.

În Arad,până în prezent au fost confirmate opt cazuri de infectare cu A/H1N1 şi un cazde infectare cu gripă de tip B.

Un singurcaz de infectare cu A/H1N1 a fost considerat grav, respectiv la o femeie de 34de ani, care a avut o complicaţie pneumologică. Luni, medicii SpitaluluiMunicipal Arad, unde este internată pacienta, au afirmat că evoluţia stării desănătate a acesteia este bună, dar că pacienta va mai rămâne în spital câtevazile.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-02-04Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image