2017-01-18 22:57

ULTIMA ORA


Trei milioane de câini vagabonzi vor fi uciși în Sri Lanka

 |  13:44
Trei milioane de câini vagabonzi vor fi uciși în Sri Lanka

Un post de televiziune din Sri Lanka a anunțat, sâmbătă, că Guvernul a autorizat uciderea a trei milioane de câini vagabonzi datorită îngrijorărilor provocate de faptul că două mii de persoane sunt spitalizate zilnic din cauza muşcăturilor.

O problemă gravă de sănătate publică pentru această ţară cu 20 de milioane de locuitori este faptul că numărul câinilor fără stăpân a crescut, ajungând la trei milioane în ultimii ani,  a explicat ministrul sănătăţii, Maithripala Sirisena.

Pe deasupra, autorităţile sri-lankeze cheltuiesc anual peste 13 milioane de dolari pentru tratarea oamenilor care au fost muşcaţi.

În aceste condiții, Executivul a decis anularea unei decizii care interzicea uciderea câinilor, pe care o luase în 2006, după presiunile făcute de organizaţiile care militează pentru drepturile animalelor, a adăugat ministrul sri-lankez.

Eforturile de sterilizare a câinilor ar fi eşuat din cauza corupţiei şi a modului greşit în care autorităţile au gestionat această problemă, susțin organizaţiile de protecţie a animalelor, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-10-25

TAGURI: câini_vagabonzi, Sri_Lanka, ucișiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image