2017-01-19 17:23

ULTIMA ORA


Tribunalul Bucureşti: Marius Petcu este lipsit de scrupule şi lacom de bani

 |  07:13
Tribunalul Bucureşti: Marius Petcu este lipsit de scrupule şi lacom de bani

Motivarea deciziei instanţei de condamnare a lui Marius Petcu arată că fostul lider sindical a avut o atitudine nesinceră, este lipsit de scrupule şi lacom de bani, deşi are o avere impresionantă, ceea ce necesită stabilirea unei pedepse exemplare. Acuzat de corupţie, fostul lider al CNSLR-Frăţia şi al Federaţiei Sanitas a fost condamnat la şapte ani de închisoare cu executare în 8 decembrie 2011.

Modalitatea de săvârşire a infracţiunii de luare de mită, în mod elaborat, cu deghizarea unui act material al mitei într-un contract de cesiune, forma continuată de săvârşire şi mărimea sumelor de bani pretinse drept mită imprimă faptei un grad de pericol social concret deosebit de ridicat, se precizează în motivarea deciziei de condamnare.

De asemenea, Petcu era dispus să comită fapte similare, exprimându-şi chiar acordul de principiu pentru atribuirea unei alte lucrări în condiţii similare de plată a unei mite, denumită "comision".

Judecătorul Tribunalului Bucureşti indică faptul că Petcu nu are scuza unei situaţii materiale precare care să-l fi împins să ia mită. Declarația de avere fostului lider sindical demonstra că acesta are o avere impresionantă, "ceea ce, coroborat cu modalitatea de săvârşire a prezentei fapte, creionează profilul moral al unui indiciu arghirofil şi lipsit de orice scrupule".

Totodată, Tribunalul Bucureşti a subliniat că Marius Petcu "a compromis grav mişcarea sindicală, a ştirbit credibilitatea şi a ruinat orice prestigiu al acesteia". Toate aceste acuzații, la care se adaugă atitudinea total nesinceră a acestuia, atrag stabilirea unei pedepse exemplare, se arată în motivarea deciziei de condamnare, scrie Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-10-13

TAGURI: Marius_Petcu, CNSLR-Frăţia, lacom, baniComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image