2017-01-17 21:26

ULTIMA ORA


Tribunalul Bucureşti suspendă autorizaţia de construire a Aqua Parc din sectorul 4

 |  13:44
Tribunalul Bucureşti suspendă autorizaţia de construire a Aqua Parc din sectorul 4

Tribunalul Bucureşti a admis, pe 15 iulie, cerereaAsociaţiei Salvaţi Bucureştiul de suspendare a Planului Urbanistic de Detaliu şia autorizaţiei de construire emisă de Primăria Sectorului 4 pentru investiţiaAqua Parc din Parcul Tineretului.

“Admite acţiunea.Dispune suspendarea executării HCL Sector 4 - Anexa, poziţia 4, privindaprobarea PUD pentru imobilul din str. Secerei nr. 53-57, investiţia Aqua Park şia Autorizaţiei de Construire nr. 86/08.03.2011 emisă de Primăria Sectorului 4beneficiarului SC Blue Ciel SRL, până la pronunţarea instanţei de fond. Curecurs, în 5 zile de la comunicare”, se arată în decizia Tribunalului Bucureşti.

Asociaţia Salvaţi Bucureştiul transmite, într-uncomunicat de presă, că suspendarea operează până la judecarea de cătreTribunalul Bucureşti a cererii de anulare a Planului Urbanistic de Detaliu şi aautorizaţiei de construire, Asociaţia fiind obligată să depună cererea deanulare la Tribunalul Bucureşti până pe 15 septembrie 2011, informează Agerpres.

Potrivit Asociaţiei, printr-un contract departeneriat public privat din 29.04.2009, ALPAB (Administraţia Lacuri, Parcuri şiAgrement Bucureşti), structură a Primăriei Municipiului Bucureşti, se asocia cufirma Blue Ciel pentru construirea unui Aqua Parc pe o suprafaţă de 52.800metri pătraţi din Parcul Tineretului.

Asociaţia susţine că acest contract este ilegal,deoarece trebuia aprobat obligatoriu de Consiliul General al MunicipiuluiBucureşti.

De asemenea, Asociaţia Salvaţi Bucureştiul declară căPlanul Urbanistic de Detaliu şi autorizaţia de construire conţin numeroaseilegalităţi, cele mai importante fiind: cele două acte schimbă destinaţia despaţiu verde pentru alte funcţiuni (restaurante, parcări etc.), acordul demediu s-a emis cu condiţia obţinerii avizului de defrişare, aviz pe carebeneficiarul nu l-a obţinut până în acest moment.

Conform Fundaţiei Eco-Civica, la începutul lunii mai2011, firma Blue Ciel a tăiat aproximativ 300 de arbori şi arbuşti de peterenul în cauză fără aviz de defrişare.

Foto: Agerpres


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-05-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image