2018-12-17 14:14


Tribunalul Galaţi a admis cererea de eliberare condiţionată a lui Nati Meir

 |  13:41
Tribunalul Galaţi a admis cererea de eliberare condiţionată a lui Nati Meir
Tribunalul Galaţi a admis cererea de eliberarecondiţionată a fostului deputat Nati Meir, judecat pentru pentru trafic deinfluenţă, cu o condamnare de şapte ani de închisoare într-un alt dosar, însădecizia instanţei nu este definitivă.

TribunalulGalaţi a dispus că Nati Meir şi fiul său, Or Meir pot fi cercetaţi înlibertate. Cei doi nuvor fi însă eliberaţi din arest deoarece decizia poate fi atacată cu recurs întermen de 24 de ore de la comunicare, au declarat, miercuri,reprezentanţi ai Tribunalului Galaţi.

Potrivitsentinţei de eliberare, cei doi au interdicţia de a părăsi localitatea dedomiciliu şi au mai multe obligaţii legale impuse în astfel de situaţii.

În situaţiaîn care recursul procurorilor anticorupţie nu va fi admis punerea în libertatea lui Nati Meir şi Or Meir se va face doar dacă nu sunt arestaţi în alte cauze,după cum au dispus judecătorii de la Tribunalul Galaţi.

Dosarulîn care s-a dispus eliberarea a fost înregistrat la instanţa gălăţeană în lunaiulie a anului trecut, însă până în momentul de faţă cauza nu a fost judecatăefectiv, cei doi depunând în repetate rânduri cereri de eliberare sub diverseforme.

Fostuldeputat Nati Meir este încarcerat la Penitenciarul Galaţi.

ProcuroriiDNA - Serviciul Teritorial Galaţi îl acuză pe Nati Meir că, în cursul anului2008, în calitate de deputat, a pretins de la o denunţătoare 50.000 eurospunându-i că va interveni pe lângă judecători din Tribunalul Galaţi pentru ca aceştiasă dispună eliberarea ei din arest în dosarul în care era judecată pentruconstituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune.

Deasemenea, în cursul anului 2009 şi în lunile martie-aprilie din 2010, NatiMeir, prin intermediul fiului său, ar fi pretins suma de 65.000 euro de lacinci denunţători, cărora le-a spus că va interveni la magistraţi de la ÎnaltaCurte de Casaţie şi Justiţie pentru ca aceştia să dispună judecarea lor înlibertate şi, ulterior, condamnarea la pedepse cu suspendarea executării, îndouă dosare în care sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţionalorganizat şi înşelăciune, respectiv complicitate la luare de mită.

Potrivitprocurorilor, în perioada ianuarie - octombrie 2009, Nati Meir, "profitândde ascendentul moral pe care îl avea, creat prin poziţiile publice deţinute,respectiv de fost deputat în Parlamentul României şi de candidat la PreşedinţiaRomâniei", i-a indus în eroare pe Filoti Silvian Ilie, Ilinca Ştefan,Dumitru Marius, Florin Drăghici, Radu Pîndici, Mariana Oţetaru, ValentinBălănescu şi George Mantea, producându-le un prejudiciu total de 444.235 delei.

Nati Meirs-a prezentat victimelor ca fiind o persoană cu putere financiară, care oferăîmprumut sume mari în valută, cu garanţii imobiliare, şi le-a arătat acestora,în momentul încheierii contractelor de împrumut ori pe parcursul derulăriiacestora, un rucsac plin cu valută falsă.

Nati Meirmai are o condamnare la patru ani de închisoare într-un alt dosar, pentruînşelarea mai multor persoane cărora le promisese locuri de muncă în Israel.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-05-27
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...