2017-01-23 00:33


Turist german ucis în centrul Afganistanului

 |  20:50
Turist german ucis în centrul Afganistanului

Un turist german a fost ucis sâmbătă de bărbaţi înarmaţi în timp ce călătorea în centrul Afganistanului, a anunţat o sursă oficială locală, citată de AFP.

'Turistul este de naţionalitate germană', a declarat Abdul Rashid, adjunct al şefului poliţiei din provincia Ghor, unde s-a petrecut incidentul, în care a murit şi un cetăţean afgan. Oficialul a declarat că turistul n-a luat în seamă avertismentele autorităţilor în privinţa deplasării pe care dorea s-o facă în regiune. 'I-am spus că nu-i putem garanta securitatea, dar am aflat mai târziu că s-a dus totuşi în districtul Dawlatyar cu o maşină care a fost atacată de oameni înarmaţi', a mai spus poliţistul.

'Au fost răniţi doi afgani, care se pare că erau ghizii turistului', a mai precizat el. Corpul turistului german urmează să fie transportat la Kabul, ambasada Germaniei necomentând deocamdată incidentul.

Atacul a avut loc la puţin timp de la descoperirea, la începutul lunii septembrie, într-o zonă muntoasă aflată la circa 100 km nord de Kabul, a cadavrelor a doi cetăţeni germani. Cei doi bărbaţi, despre care presa germană a scris că făceau parte dintr-un ONG implicat în dezvoltare, Siegbert S., 69 de ani, şi Willi E., 59 de ani, ar fi fost răpiţi în august, informează Agerpres.

Insurecţia talibanilor, care durează de peste 10 ani în cea mai mare parte a Afganistanului, a făcut din această ţară una din cele mai periculoase zone pentru turişti. Forţele militare ale NATO desfăşurate în Afganistan numără 5.400 soldaţi germani, din totalul de 140.000, în majoritate americani.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-10-26Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image