2018-07-22 09:38


UPDATE. Turistă din Ungaria căzută într-o prăpastie din Munţii Făgăraşului

 |  12:45
UPDATE. Turistă din Ungaria căzută într-o prăpastie din Munţii Făgăraşului

UPDATE, ora 14.55: Turista de 20 de ani, din Ungaria, care a alunecat sâmbătă într-o prăpastie din Munţii Făgăraşului a fost salvată de echipajele Salvamont Sibiu şi Argeş, care, împreună cu jandarmii montani, au urcat-o într-un elicopter SMURD ce a transportat-o de urgenţă la Târgu-Mureş, a precizat Şeful Salvamont Sibiu, Adrian David.

'Operaţiunea de salvare a reuşit. Femeia este conştientă, are un traumatism toracic şi unul cranio-cerebral. Ea a fost asistată de un salvamontist din Gheorghieni, până am reuşit să ajungem şi noi. Pacienta a fost preluată de elicopterul SMURD Mureş', a declarat şeful Salvamont Sibiu.

Acesta a mai spus că turista face parte dintr-un grup venit din Ungaria la Bâlea Lac iar primul-ajutor a fost posibil în urma unui apel la 112. Femeia a alunecat într-o prăpastie aflată la altitudinea de 2.200 de metri, în Munţii Făgăraşului, aproape de vârful Lăiţelul.

Un echipaj SMURD venit cu elicopterul din Târgu Mureş, două echipe de salvamontişti din Argeş şi Sibiu şi jandarmi montani încearcă să salveze o turistă din Ungaria care a alunecat sâmbătă într-o prăpastie de la 2.200 de metri altitudine, în Munţii Făgăraşului, aproape de vârful Lăiţelu.

Conform şefului Salvamont Sibiu, Adrian David, femeia este conştientă şi este asistată de un salvamontist din Gheorghieni. Deocamdată nu se ştie cu exactitate starea ei de sănătate, însă din primele informaţii se pare că are un traumatism cranio-cerebral şi unul toracic, informează Agepres. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-05-22

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova