2018-10-20 07:20


Turiştii taiwanezi, primii care vizitează Fukushima după dezastrul nuclear

 |  09:54
Turiştii taiwanezi, primii care vizitează Fukushima după dezastrul nuclear

Un avion charter aparţinând companiei taiwaneze TransAsia Airways a aterizat pe Aeroportul Fukushima sâmbătă dimineaţă, aducând din nou turişti străini într-o regiune a cărei industrie turistică a fost afectată serios de accidentul de la centrala nucleară Fukushima Daiichi, relatează Kyodo.

Avionul a fost primul zbor internaţional care a aterizat pe aeroportul nipon din ultimele opt luni. Legăturile regulate ale aeroportului cu Seulul şi Shanghaiul au fost suspendate în urma dezastrului nuclear. TransAsia, cu sediul la Taipei, a contactat mai multe agenţii de voiaj din Taiwan în vederea organizării unui tur cu un zbor charter.

În încercarea de a combate scăderea drastică a numărului de vizitatori străini, Prefectura Fukushima a apelat la campanii de promovare a turismului în Taiwan, în condiţiile în care companiile din această ţară au efectuat curse charter în prefectura din nord-estul Japoniei în ultimii ani, dar şi în China şi Coreea de Sud, informează Agerpres.

Circa 180 de turişti care fac parte din cel mai recent tur vor vizita diferite puncte de atracţie din prefectură, în special în regiunea pitorească Aizu, în timpul sejurului de patru zile, notează Kyodo.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-12-29

TAGURI: fukushima, turisti, dezastru nuclear
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...